Skjoldbruskkirtelbiopsi: typer, komplikationer, anmeldelser, pris

En morfologisk undersøgelse af skjoldbruskkirtelvæv eller en biopsi er vidt brugt i endokrinologisk praksis til at identificere store og flere knuder såvel som hurtigt voksende neoplasmer. En skjoldbruskkirtelbiopsi giver dig mulighed for nøjagtigt at svare på spørgsmålet om, hvorvidt der er kræft eller ej, og ordinere kompetent hormonbehandling.

Hvornår udføres en skjoldbruskkirtelbiopsi?

Undersøgelsen udføres for forskellige sygdomme i skjoldbruskkirtlen. Oftest er det ordineret til knudepunkter med en diameter på mere end 1 cm, men enhver usædvanlige kliniske situationer kan være indikationer for en biopsi, når den nøjagtige diagnose er uklar og en omfattende undersøgelse er nødvendig.

Ved hjælp af en biopsi kan du identificere sygdomme og patologier såsom:

  • kræft i skjoldbruskkirtlen, som i lang tid kan skjule sig under masken fra en simpel nodulær struma;
  • thyrotoksikose eller bazedovo sygdom;
  • hypothyreoidisme og dens ekstreme manifestation - myxødem;
  • thyroiditis eller betændelse i skjoldbruskkirtlen;
  • svulster i parathyroidea-kirtler osv..

Preoperativ diagnose

Før en skjoldbruskkirtelbiopsi undersøges patienten af ​​en endokrinolog, der bekræfter behovet for denne procedure. Det diagnostiske kompleks inkluderer:

  • generelle og biokemiske blodprøver, koagulogram;
  • hormonel forskning - bestemmelse af niveauet af T3, T4 og TSH i blodserumet;
  • Ultralyd for at tydeliggøre placeringen af ​​knudepunkterne;
  • Før undersøgelsen anbefales det at konsultere en læge og foretage et EKG.

I vanskelige tilfælde, hvis patienten tvivler på, om det er tilrådeligt med en biopsi, anbefales det at konsultere en anden specialist.

Hvordan er

Den vigtigste og mest almindelige biopsi-teknik er en finnålt skjoldbruskkirtel aspiration biopsi (TAPB). Essensen ligger i det faktum, at lægen på poliklinisk basis punkterer et mistænkeligt område af et organ under ultralydvejledning og pumper et lille antal celler ud i en sprøjte. Da proceduren udføres ved punktering, kaldes denne biopsi også punktering..

Anæstesi er ikke påkrævet under denne manipulation, da ømhed kun forekommer i det øjeblik, hvor huden gennembores, og selve skjoldbruskkirtlen "ikke føler smerte". Hvis patienten er meget nervøs, kan han få en injektion af et beroligende middel..

Procedurens varighed er højst 5-7 minutter og direkte væv - ca. 30 sekunder. Når nålen er kommet ind i organet (lægen vil fortælle dig om det), skal patienten ikke tale, hoste, sluge og foretage bevægelser med strubehovedet.

Fordelene ved en punkteringsbiopsi er enkelhed og eksekveringshastighed. Selv denne procedure har imidlertid sine ulemper:

  • tilstedeværelsen af ​​smerte;
  • patienter med sygdomme i luftvejene skal enten vente til hosten stopper eller vælge en anden metode til at tage en biopsi;
  • efter manipulation med cervikal osteochondrose, skal man ikke stå skarpt op, da svimmelhed og bevidsthedstap er muligt;
  • der sendes en lille mængde biomateriale til forskning, hvor der ofte ikke er andet end blod.

En anden almindelig teknik er en åben biopsi i skjoldbruskkirtlen, som er en komplet operation. Det udføres under generel anæstesi på et hospital og er hovedsageligt indiceret til multinodulær struma med alvorlig halskonfiguration, thyrotoksikose og andre alvorlige patologier..

Under operationen fjerner den endokrine kirurg enten den påvirkede del af skjoldbruskkirtlen (subtotal resektion) eller hele organet (thyroidektomi). Det materiale, der er opnået under en åben biopsi, sendes til en histologisk undersøgelse, hvis resultater er meget mere informative end med aspirationsteknikken.

En forklaring af de vigtigste udtryk, der kan findes i konklusionen, og hvad det hele betyder:

kræft i skjoldbruskkirtlen?

Tilmeldingsdato: Dec 2004 Indlæg: 3 Takket være: 0 gange takkede: 0 gange ->

kræft i skjoldbruskkirtlen?

Min mor (nu 58 år gammel) for 8 år siden blev fundet på en ultralydsknude (1,2 cm) i skjoldbruskkirtlen. Hormonforsøg var normale. Derefter blev der ikke undersøgt mere. Nu er knuden vokset til 2 cm, grænserne er uklar, ifølge scintigrafi er det koldt, en flamme påvirkes. Hormonprøver er normale. En biopsi blev ikke udført, fordi ifølge lægen fremkalder dette kraftigt metastaser, hvis tumoren er ondartet. Læger anbefaler utvetydigt kirurgi. Nu vælger vi en kirurg og prøver at forstå driftsplanen. Jeg vil gerne høre din mening om følgende spørgsmål: 1. Hvilken driftsplan synes korrekt for dig? 2. Hvor pålidelig er ekspresshistologi under operationen? Kan det være, at en godartet formation forveksles med en ondartet en, og al kirtel fjernes? Kirurgen, som vi først skulle opereres fra, tilbyder ikke at udtrykke histologi, men først at fjerne halvdelen, og i tilfælde af kræft, at udføre den anden operation.
takke.

Tilmeldingsdato: dec 2004 Indlæg: 131 takket: 0 gange takket: 0 gange ->

I begyndelsen er det værd at udføre en punkteringsbiopsi af den nodulære dannelse af skjoldbruskkirtlen, og det faktum, at kirurgen siger om muligheden for progression af knudevæksten efter T.I.P. vidner mere sandsynligt om det. at han er en generel kirurg, ikke en onkolog (punktering er "guld" -standarden i diagnosticering af skjoldbruskkirtel tumorer..
Minimumsvolumen til kirurgisk behandling af tumorer er fjernelse af loben med isthmus, derefter den hastende histol. undersøgelse, hvis tumoren ikke strækker sig ud over kapslen fra S.H. morfolog. Det er dog bedre, når kirurgen tænker på en mulig ondartet tumor og ikke gemmer operationens volumen, end når de udfører en operation (og efter operationen giver de kræft), og kirurgen tvinges til at tilbyde en reoperation. Dette er ikke en onkologisk tilgang Konsulter en onkolog..

Medlem siden 25/25/2003 Indlæg: 925 Takket: 0 gange takket: 0 gange ->

Tilmeldingsdato: Feb 2004 Indlæg: 1.533 Takket: 0 gange takket: 0 gange ->

Jeg slutter mig til mine kollegers mening.
Der skal udføres en punkteringsbiopsi. Og uden tvivl.
Det skal bemærkes, mine kolleger har ret, du kom til IKKE-SPECIALISTER.

Tilmeldingsdato: Dec 2004 Indlæg: 3 Takket være: 0 gange takkede: 0 gange ->

Mange tak for svarene..

Jeg vil gerne forstå dette spørgsmål: Noden er stor og temmelig ondartet, det er under alle omstændigheder nødvendigt at fjerne det, uanset resultaterne af biopsien. Så måske før operationen er der ikke udført en biopsi? Spild ikke tid, derudover læste jeg, at resultaterne ofte ikke er pålidelige. Kan stole på hurtig analyse under operationen?

Tilmeldingsdato: Feb 2004 Indlæg: 1.533 Takket: 0 gange takket: 0 gange ->

En punkteringsbiopsi med en sandsynlighed på 97 - 98% giver dig mulighed for at diagnosticere korrekt inden operationen. Du læser noget forkert. Størrelserne på knudepunkterne er på ingen måde relateret til deres morfologiske struktur, dvs. Hvis noden er stor, betyder det ikke, at den er ondartet. En knude på 2 cm er IKKE stor. Sandsynligheden for kræft i skjoldbruskkirtlen i knuden er i gennemsnit højst 4-6%. De der. med en meget større sandsynlighed er denne knude godartet. Gentag igen punkteringsbiopsien og fortæl os resultatet. Vigtigst er det, at resultaterne af en punkteringsbiopsi muligvis ikke er indikeret kirurgisk behandling overhovedet.

Tilmeldingsdato: Dec 2004 Indlæg: 3 Takket være: 0 gange takkede: 0 gange ->

Mange tak, vi henvender os til onkologen.

Tilmeldt: 25/25/2003 Indlæg: 46 takket: 0 gange takket: 0 gange ->

En meddelelse fra% 1 $ s skrev:

Indlæg: Ikke bedømt: 0 gange takket: 0 gange -> adresse: 4.3 5 ->

Hej.
06/23/2005 en ultralydscanning blev udført af en endokrinolog, og som i skjoldbruskkirtlen er der noder, der foreslås for at lave en punktering. Og her er resultaterne af alle analyser:
blod - TSH = 0,3,
Ultralyd - dimensioner på højre (venstre) loblengde 3,9 mm (4,9), tykkelse 1,4 (2,0), bredde 1,9 (1,9), isthmus 3 mm, "Echogenicitet" - isoechogenic, "Echostructure" - heterogen, "Tilstedeværelsen af ​​knudepunkter og fokusændringer - I spruesegmentet i den venstre lob er fokaldannelsen 2,0 x 1,8 x 1,5 cm uregelmæssig form med ujævne konturer af en heterogen struktur; Til højre. del noget andet (uforståeligt skrevet) 8mm.
biopsi - Kræft i skjoldbruskkirtlen med en slags (også uforståeligt skrevet) differentierede celler - Dette afkrypteres så på et hospital i tre glas. Og senere, på de samme briller på et onkologisk hospital, blev følgende konklusion skrevet: En tyk kolloid, papillær og follikulær fuchsi (måske et andet ord) af thyrocytter med udtalt dystrofisk ændring og B-celle-transformation, let lymfoid infiltration, enkelt symplaster. Flere data til AUT, det er vanskeligt at udelukke papillarkræft.
Mine spørgsmål: 1. Er det muligt på nogen måde at stille en diagnose mere præcist. Jeg håber, at dette ikke er kræft. Og virkelig ikke ønsker at udføre handlingen. 2. Er det muligt at observere i nogen tid og ikke udføre handlingen. Hvor hurtigt skal du opereres? 3. Men der er sandsynligvis tilfælde, hvor det er muligt at komme sig efter denne sygdom ikke ved operation? 4. Vil homøopati hjælpe her? 5. Jeg oplevede en meget lang stress, og jeg tror, ​​at dette er en konsekvens af denne stress. Efter den ubehagelige nyhed om min sygdom kom jeg ud af stress (jeg kom ikke til det!). Kan min krop nu (med hjælp fra læger) klare sygdommen
---På forhånd tak til alle, der svarer
Med venlig hilsen Elena

Tilmeldingsdato: Feb 2004 Indlæg: 1.533 Takket: 0 gange takket: 0 gange ->

Jeg har allerede svaret dig via e-mail. Duplikere.

Jeg vil svare generelt, så vidt Internettet tillader det.
Hvis der er lignende data fra en biopsi, er en operation nødvendig. Konklusionen fra onkologi er ikke korrekt, fordi med AIT er der ingen knudepunkter, dette er en diffus skjoldbruskkirtelæsion.
Det er ikke muligt at helbrede kræft ikke-kirurgisk. Der er ingen mirakler i verden. Hvad kan forholdet til homøopati hos allopat være? Jeg så ikke patienter, der blev hjulpet af homeopati, men jeg så forsømte tilfælde forbundet med sen behandling efter mislykkede forsøg på at blive helbredt på ikke-traditionelle måder.
Det er nødvendigt at udføre operationen uden forsinkelse. Tiden virker imod dig.
Prognosen for liv med kræft i skjoldbruskkirtlen er god. I dag i traditionel medicin er det en behandelig sygdom..

Fin nålaspirationsbiopsi (fane) af skjoldbruskkirtelknoller

biopsi kan pålideligt udelukke malignitet i knuden

Jeg var 25 år, da jeg havde mistanke om, at der var noget galt med skjoldbruskkirtlen. Visuelt, en stød i nakken som om. Ultralyd bekræftede knuder i kirtlen. Endokrinologen bestilte test for skjoldbruskkirtelhormoner - fri T3 (= triiodothyronin), T4 (= tetraiodothyronin, thyroxin!) Fri, TSH (thyrotropisk), antistoffer mod thyroglobulin (AT-TSH), antistoffer mod thyroperoxidase (AT-TPO). og lav derefter en biopsi (TAB). Hormonindholdet var inden for normale grænser; og så kom X-dagen - en biopsi er udført for ondartetheden i knudepunkterne (jeg har flere). Nå, selvfølgelig gik jeg via Internettet, hvad det er, og hvordan det går, hvad er sensationerne.... I øvrigt skal alle noder med en diameter på 1 cm eller mere undersøges for cellesammensætning, undersøger stadig nogle gange knudepunkter, der er mindre end 1 cm, hvis de syntes mistænkelige på Uzi-en. Proceduren kræver ikke særlig forberedelse. Lig dig ned på ryggen, smid hovedet lidt tilbage. Jeg var bange, for intet er synligt, hvad der sker der. En tynd kanyle under ultralydkontrol indsættes i knuden, og lidt cellulært materiale suges af med sprøjtestemplet. Ikke mere end 10 sekunder. Følelse af lys brister og lidt smertefuld. Hvis du er meget bange, så tag en elsket med dig, lad ham holde den i hånden. For eksempel er jeg meget bange for at ryste under injektioner. Så du kan også bede om, at hovedet er fastgjort til enhver brandmand. Jeg fik en punktering på 5 knob. Og dette skal gentages hvert år. Efter proceduren forbliver der naturligvis noget ubehag i området af kirtlen, da det efter en gastroskopi føles, hver gang du sluger... Og efter 3 dage huskes det ikke længere. Selv efter en punktering bliver de undertiden bedt om at klemme injektionsstedet som efter en punktering af en vene, så der ikke er blå mærker. (Der er mange blodkar i kirtlen). Selvfølgelig er lidt synligt - pletterne på dagens hals er 4, derefter bliver de gule og forsvinder som almindelige blå mærker (se foto). I slutningen vil lægen sætte en beskyttelsesliste på halsen. Efter proceduren er der ingen særlige begrænsninger: du kan vaske.

Jeg gjorde det anden gang, det er ikke så skræmmende, men jeg er nødt til at være tålmodig. Lægen er meget rolig - som en boa constrictor. Han siger gode tænder :) Nu laver jeg ikke 5 men 2 hormoner, som lægen beordrede til at kontrollere.

Efter en vis udtalelse fra en anden endokrinolog: det er ikke værd at klatre ind i kirtlen hvert år; først skal du donere blod, lave en ultralyd, og først derefter er det måske nødvendigt at lave en TAB.

Generelt er det skadeligt at skade hende så ofte - (en gang om året).

Du fødte! Du er ikke bange for noget! -

Lægen besvarede mit spørgsmål, er det smertefuldt at lave en skjoldbruskkirtlen.

Det skete så, at der blev fundet en knude i skjoldbruskkirtlen 1,8 cm ved en medicinsk undersøgelse, og det er allerede meget. Hvis knuden er mindre end 1 cm, observeres den normalt bare. Her sendte lægen en punktering, så hun kunne fortsætte med at leve roligt. At høre en vens historie om, at det var en frygtelig smerte, og de fører den gennem min mund, jeg var på vagt, og gåsehud løb over min krop. Derefter fjernede den gode gamle internet min frygt lidt.

Så. Proceduren er faktisk i gang i operationsstuen. Du sættes på sofaen, dit hoved kastes tilbage. Uzisten ankom, fandt min knude. Under opsyn af en ultralydsmaskine famlede lægen efter en knude. Derefter indsættes en tynd nål i nakken. Sensationer - en almindelig injektion, kun i nakken og injiceres langsomt. Så begynder nålen at bevæge sig, lægen tager vævet. Hele operationen tager cirka fem minutter. Det koster 1250 rubler. Efter fjernelse af nålen presses en gren til injektionsstedet. Det er nødvendigt at trykke kraftigt på i cirka fem minutter, så den lille shenyaka er væk. Tapes med et båndhjælp, og du kan gå hjem. Efter er der en ubehagelig fornemmelse, som om halsen gør ondt. Men alt er tåleligt og går næste dag.

Jeg er meget følsom over for smerter, men denne procedure forårsagede heller ikke en tåre. Vær ikke bange for om nødvendigt!

Skjoldbruskkirtelbiopsi

God dag! Jeg lavede en skjoldbruskkirtelbiopsi (jeg havde en klump på isthmus mellem lobene på 1,5 cm og 1,5 cm) - det gør ondt! Selv temperaturen steg om aftenen. Smertefulde fornemmelser gik først efter 5 dage, men på ingen anden måde er det umuligt at bestemme ondartet eller ej. De sagde, at det er nødvendigt at gentage en gang om året, kun ultralyd til overvågning øges eller ej. Desværre har vi få behandlingsmetoder. Kun operation. I Skt. Petersborg blev hun behandlet med radioaktivt jod og en laser. I regionerne er dette ikke. Afinstaller bare! - sagde kirurgen med et smil. Og at efter dette skræmmende ar forbliver på nakken - intet forfærdeligt, og endda ledbånd kan skade, og stemmen kan ændre sig (en vens stemme er forsvundet fuldstændig, arbejder med en phonic-læge), er også bagateller. Endokrinologen i receptionen sagde, at hvis den hormonelle baggrund er normal, er der ingen smerter, der er ingen stigning - vi observerer bare. Jeg har været i 3 år, mens alt er i orden. Så fortvivl ikke med det samme og gå ikke under kniven. Al sundhed!

Thyroid biopsi anmeldelser

Indsendt af Tala_Kat den 6. november 2010 12:36

Re: Thyroid Nodule.

Indlæg Zdravik2 »06. november 2010 01:02

Re: Thyroid Nodule.

Indsendt af Tala_Kat den 6. november 2010, 13:20

Re: Thyroid Nodule.

Indsendt af Cyrus @ m »6. november 2010 19:33

Re: Thyroid Nodule.

Indlæg Zdravik2 »06.11.2010, 23:02

Da jeg forstår dig, foregik de samme processer i mit hoved på samme måde, jeg rullede det. Nu forstår jeg, at jeg brugte nervecellerne forgæves. Under graviditeten tog jeg hormoner hver 3. måned, alt var i orden, så foretog jeg en biopsi af knuden (det kostede 700 rubler), denne procedure blev udført i en klinik nær jernbanestationen (jeg kan huske, jeg vil skrive), der lægen under opsyn af en ultralyd, gennemborer noden med en sprøjte og tager celler for at bestemme godhed eller malignitet. De gjorde dette mod mig, og derefter endnu en ultralydsscanning, og lægen blev sendt til operation, efter at en del af loben var afskåret (knuder blev fjernet), blev materialet igen sendt til bestemmelse af onkologi (dette er nødvendigt). Så vidt jeg forstår, løser knuderne ikke, og det er nødvendigt at fjerne dem alligevel, det er bedre at gøre dette og ikke at udskyde, min tante trak mig i 12 år, netop denne struma underminerede hendes gode helbred. tror bare ikke, at jeg skubber dig til beslutsomheden, jeg havde det bare sådan. Nu drikker jeg iodomarin, og hver sjette måned donerer jeg hormoner, og alt er i orden.

De vil skære skjoldbruskkirtlen ((((

Piger, hjælp med råd. Kirurgen var bedøvet i går. Han sagde, at du er nødt til at afskære skjoldbruskkirtlen, enten halv eller helt, afhængigt af resultaterne af biopsien. Jeg er i SHOCK, selv i HORROR. Jeg vil ikke skære noget ((((
Jeg vil gerne høre alternative udtalelser om min situation fra kvalificerede specialister.

Den første ting, der kom til at tænke på, var instituttet for endokrinologi på det akademiske. Jeg ringede der i dag - de har kun en post til oktober. Kan nogen rådgive, hvor det er bedre at henvende sig til sådanne spørgsmål i Moskva.

Jeg har nu frygt for kirurger. Det ser ud til, at de alle ønsker at afskære det. Jeg vil have en der helbreder, hvis det er muligt.

Jeg har ingen symptomer på problemer, intet gør ondt, intet ser på min hals. Fundet et problem ved et uheld.

Jeg må med det samme sige, at den læge, der så, giver indtryk af en meget erfaren seriøs specialist. Mens jeg ventede på modtagelsen i kø, hørte jeg gode anmeldelser om ham, en professionel og alt det der. Jeg udelukker ikke, at der er problemer, og at det i 15-20 år kan være nødvendigt at udføre operationen, men ikke lige nu, når jeg føler mig normal.

Vobschem grød i hovedet, jeg ved ikke hvad jeg skal tænke. Har nogen lignende sager, hvad gjorde du??

Thyroid biopsi anmeldelser

God eftermiddag, Eugene!

Tak for at du tog dig tid til at skrive tak til lægen!
Ser frem til at se dig igen..

Med venlig hilsen Maxim Osmanovich Bushara

Hun sendte mig til at tage hormoner (med mistanke om skjoldbruskkirteldysfunktion, diabetes mellitus og polycystic). Naturligvis, næste dag, under frygtelig stress (selvfølgelig, jeg har fundet så mange sår), skyndte jeg at tage prøver (jeg faldt 6.000 for det!). Så snart testresultaterne ankom, kom jeg til en anden aftale den 08/03/2018. lægen fortalte mig, at 2 indikatorer på hormoner gik i skala, og at polypopsi skulle tages, naturligt bange til dødens bund på samme dag, jeg lod lægen tage denne analyse, analysen blev taget ved hårdt skrabning (frygtelig smertefuldt! denne procedure kostede mig så meget som 6000! ) Herefter sagde V. Drapeza, at du efter en sådan procedure muligvis IKKE har meget at dække, og så vent på resultaterne om 2 uger.
08/08/2018 Jeg havde en skør blødning, bare en springvand, der var umulig at stoppe, jeg gik straks på fødeafdelingen, jeg blev straks sendt til hospitalet. Da jeg ankom der, undersøgte lægerne mig, og efter at have hørt om, hvad der skete med mig i Medius, efter en halv time efter min indlæggelse på hospitalet, lå jeg allerede på operationsbordet.
For at opsummere... Jeg er 23 år gammel, jeg har ikke født, der har aldrig været aborter og aborter... min mand og jeg planlagde en graviditet.
Jeg havde virkelig en polyp, MEN de tager ingen biopsi fra polypper. De fjernes omhyggeligt med kameraer og sendes til en fuld histologi. Jeg blev indlagt hurtigt på hospitalet, jeg havde ca. halvanden liter blod i bughulen, og derfor havde jeg en fuldstændig rengøring af livmoderen, og polypen blev fjernet (men fjernet for blinde, fordi dette hospital desværre ikke er udstyret med kameraer, det er ikke en kendsgerning at det blev fjernet af et hulrum).. 2 uger tilbragte jeg på hospitalet, led konstante injektioner, droppere og tog prøver. Polyp blev sendt til histologi, og det viste sig at være bare kirtelformet, dvs. blod.
Som et resultat af handlingerne fra lægen Drapeza, som groft anbragte en polypp på mig, begyndte han at blø, og derfor havde jeg en sådan mængde blod i mit hulrum, forestil dig bare, om jeg ved et uheld faldt, eller ramte min mave, men grundlæggende hvis jeg havde et hjem dyret ville ikke have sprunget pænt mod mig, de ville ikke have tid til at bringe alt til hospitalet.
Nu har jeg en situation som denne... Jeg gentager 23 år, fødte ikke... på grund af handlingerne fra Drapeza har jeg nogenlunde en abort bag mig, og det vides ikke, om jeg overhovedet kan blive gravid. Nu mindst seks måneder med at tage hormonelle lægemidler og justere kvindecyklussen. Jeg ville virkelig sagsøge Medius, men desværre bruges nu alle kræfter og midler på rehabilitering! Også kammerat Dr. Drapeza spreder ganske enkelt sine patienter for penge, hvordan kan en god læge sende en person til at tage hormoner - ligesom sådan ?! Sådanne tests udføres af kvinder på bestemte dage af cyklussen, så i mit tilfælde er resultaterne alle ikke rigtige og bare smidt penge væk.
Hvis det ikke var for Drapeza S.V., ville jeg bare have forsigtigt fjernet polyppen med kameraer uden at rydde op (uden skade og fare for funktionen af ​​de kvindelige organer). Og nu har jeg kun hormonel medicin, fysiske procedurer, regelmæssige medicinske undersøgelser, test og usikkerhed om, hvorvidt jeg kan blive gravid og få en baby.

MIN VURDERING: MINUS INFINITY TIL DETTE CENTER.

Eugene, hej.
Vi forstår dybden af ​​problemet og din hjertesorg..

Efter en intern undersøgelse af din appel afslørede lægen ikke nogen ulovlige handlinger i det øjeblik, hvor du kom til hende med et vist sæt klager og en bestemt betingelse.
Lægen indsamlede en anamnese og ordinerede en undersøgelse i henhold til protokollen for menstruationsuregelmæssigheder. En detaljeret historie, yderligere undersøgelse af den hormonelle baggrund og udnævnelsen af ​​en standard gynækologisk undersøgelse, som... - viser

Det blev lavet til dig, det udføres for alle kvinder i lignende situationer (den hormonelle baggrund kan ikke kun evalueres på en bestemt dag i menstruationscyklussen).
Polypper er forskellige i klassificering. En kirtelpolyp er ikke en blodprop - det er en histologisk type polyp, der efter menstruation kan rives væk med endometrium på egen hånd og ingen hysteroskopi er nødvendig, og der tages en endometrial biopsi for at udelukke ondartede neoplasmer i livmoderen og endometrial hyperplasi, der kræver specifik behandling.
Du kom til hospitalet med blødning, der opstod 5 dage efter undersøgelsen (der kan være mange grunde til, at denne tilstand skulle opstå i løbet af dette tidsrum, men du nægtede at give en klar diagnose og en liste over manipulationer til dig).
Læger på hospitalet handlede i henhold til algoritmen til behandling af blødning, hvori livmoderhulen er skrabet (er der en polyp eller ej - der er kun en algoritme).

Denne situation opstod på egen hånd og er ikke relateret til handlingerne fra den læge, der var ansvarlig for dig og dit helbred for en uge siden. Vi forstår din følelsesmæssige tilstand, men lægens beskyldninger i denne situation er ikke underbygget. Vi konkluderer, at du bevidst blev vildledt, hvilket forhindrer dig i en passende tilgang til at løse sundhedsmæssige problemer. Vi ønsker dig oprigtigt en hurtig gendannelse af styrke og sundhed.

Skjoldbruskkirtelbiopsi

Det endokrine system koordinerer og regulerer aktiviteten i næsten alle organer og systemer i den menneskelige krop. Og af alle komponenter i dette system tager skjoldbruskkirtlen langt fra det sidste sted. På samme tid er der en hel del sygdomme forbundet med nedsat skjoldbruskkirtelfunktion, og ifølge statistikker ved hver tiende indbygger i verden fra første hånd.

For et par årtier siden blev diagnostiske metoder til patologier i det endokrine system kun reduceret til visuel inspektion og palpation af tilgængelige områder, hvilket gav tvivlsomme resultater. Moderne diagnostikere benytter sig af sådanne undersøgelsesmetoder:

  • blodprøve for hormoner;
  • Ultralyd
  • radioisotopundersøgelser;
  • radiografi;
  • skjoldbruskkirtelbiopsi.

Den sidstnævnte metode giver dig mulighed for nøjagtigt at bestemme arten af ​​tætninger og samlinger.

Indikationer for biopsi

Med alderen stiger antallet af knuder i skjoldbruskkirtlen hos enhver person. De mest almindelige godartede skjoldbruskkirtlenknoller inkluderer:

  • adenomer (overskydende vækst af normalt thyroideavæv);
  • cyster (nodulære formationer med et hulrum fyldt med væskeindhold);
  • autoimmun kronisk inflammatorisk thyroidea sygdom.

I nogle tilfælde udvikler godartede skjoldbruskkirtlenknoller på baggrund af de Kerwen thyroiditis, forbigående smertefri thyroiditis med hyperthyreoidisme, ensidig underudvikling af kirtelens lob eller midt i dannelsen af ​​Riedel struma. Ondartede knuder på grund af den mest almindelige differentierede type thyreoideacancer.

Men i nogle tilfælde kan en biopsiprøve ikke undgås:

  • Knuden har dimensioner, der er større end 1 cm.
  • Neoplasmaet vokser hurtigt. Hver 6. måned øges det med 2-3 mm.
  • Hvis dannelsen er relativt lille, men har en tæt struktur, forstørrede blodkar og mikrokalkulation.

Proceduren ordineres individuelt i hvert tilfælde under hensyntagen til det generelle billede af sygdomsforløbet, og lægen kan også tage hensyn til sådanne øjeblikke:

  • onkologiske sygdomme hos patientens pårørende;
  • ændringer i skjoldbruskkirtlen forekommer hos et barn eller ungdom;
  • vækster er placeret i isthmus;
  • ensidig udvidelse af lymfeknuder;
  • patienten blev udsat for stråling.

Der er ordineret en skjoldbruskkirtelbiopsi, når patienten har åbenlyse eksterne symptomer, hvilket indikerer en patologisk proces, men årsagerne til, at der fremkaldte denne tilstand, er ikke klar.

Typer af biopsi og rækkefølge af manipulationer

En vævsprøve af skjoldbruskkirtelknuden udtages på to klassiske måder:

  • Tynd nålaspirationsbiopsi i skjoldbruskkirtlen (TAB) er en pålidelig metode til diagnosticering af den onkologiske proces. Knuden er gennemboret af en nål, hvorefter der udføres en langsom "sugning", som straks stopper efter, at neoplasmaet vises i sprøjten, og indtil aspiration af unødvendige partikler begynder.
  • En åben biopsi i skjoldbruskkirtelknuderne - en sådan operativ ekstraktion af materiale udføres kun, når andre diagnostiske metoder ikke hjalp med at bestemme patologiske ændringer i organet. Histologisk undersøgelse udføres straks. I tilfælde af at der opdages mistænkelige celler, kan der træffes en beslutning om delvis eller fuldstændigt at fjerne organet.

En biopsi i punktering af skjoldbruskkirtlen udføres ofte med en 0,6 mm nål, da brug af tyndere nåle reducerer mængden af ​​suget blod, men samtidig reducerer cellulariteten i den udtagne prøve. Og brugen af ​​tykkere nåle øger tværtimod koncentrationen af ​​celleprøven, men fører til en betydelig fortynding af punktat med blod.

En finnålbiopsi udføres i en poliklinik under kontrol af ultralyd, der muliggør en mere nøjagtig punktering, for at forbedre biopsiens kvalitet og reducere sandsynligheden for sugning af blod og cystisk væske, hvorved informationsindholdet i en diagnostisk undersøgelse øges.

Under proceduren skal patienten ligge på ryggen med hovedet kastet tilbage og udstrakt nakke. Under skuldrene lægger han normalt en pude og en speciel rulle. I denne position stikker skjoldbruskkirtlen ud, hvilket letter biopsiproceduren. Derudover er det vigtigt, at patienten ikke bevæger sig, hoster, sluger eller taler i processen..

Som regel tager de ikke anæstesi op. Før punkteringen kan patienten få beroligende midler til at hjælpe ham med at slappe af. Hudens område over skjoldbruskkirtlen, som vil blive udsat for manipulation, behandles med et antiseptisk middel. Hele punkteringsbiopsiproceduren tager maksimalt 15 minutter.

For at undersøge forskellige steder med heterogene steder kan genudstrækning fra det samme sted være nødvendigt. Som et resultat af undersøgelserne blev det bevist, at udførelse af 2-4 procedurer for "sugning" af biopsiprøven giver dig mulighed for at få en fuld del af prøven til forskning og på samme tid tolereres godt af patienter.

Forberedelse til proceduren

Fin nålaspirationsbiopsi af knuden kræver ikke særlig forberedelse. I processen med manipulation er patienten vågen. Der er dog generelle regler, der gælder for enhver form for samling af biopsiprøver fra ethvert organ:

  • Fortæl din læge om regelmæssig brug af medicin, problemer med blodkoagulation og allergiske reaktioner..
  • Underskriv de nødvendige dokumenter. Patienten vil således bekræfte sit samtykke til proceduren og vise, at han er opmærksom på de mulige risici.
  • Tag en blodprøve for at kontrollere, om der er størkning.
  • Før proceduren påbegyndes, er det nødvendigt at fjerne alle fremmedlegemer fra overkroppen (smykker, proteser).

Inden en åben biopsi i skjoldbruskkirtlen skal du afholde sig fra at spise eller drikke mindst 8 timer før din planlagte operation..

Mulige komplikationer

Som regel medfører det at tage en skjoldbruskkirtelbiopsiprøve ikke alvorlige komplikationer. I nogle tilfælde efter en biopsi observeres imidlertid følgende effekter:

  • blødninger under huden;
  • ømhed ved punkteringsstedet;
  • ubehag ved bevægelse af nakken;
  • besvær med at sluge.

I sjældne tilfælde udvikles mere alvorlige konsekvenser:

  • kraftig blødning fra under bandagen;
  • inflammatoriske processer;
  • akut thyroiditis;
  • kortvarig bradykardi;
  • delvist tab af stemmebåndets funktion.

Hvis patienten har alvorlige klager efter biopsien, skal han bestemt søge hjælp fra en medicinsk institution.

Afkryptering af resultaterne

Den histologiske konklusion, der udstedes som et resultat af undersøgelse af skjoldbruskkirtelens væv, udstedes skriftligt. Det angiver fravær eller tilstedeværelse af abnormiteter i celler og væv. En analyse kan som regel vise en af ​​tre muligheder:

  • en ondartet tumor er til stede;
  • mistanke om en onkologisk proces;
  • andre skjoldbruskkirtlen patologier.

Det sker, at resultaterne af undersøgelsen anerkendes som ikke tilstrækkelig informative med en lille mængde biopsi taget fra patienten. I en lignende situation tages celleprøven igen. Afkryptering af resultaterne kan blive tilgængelig for patienten efter 3-7 dage. Patienten kan støde på sådanne konklusioner:

  • Nodular struma - antyder, at neoplasmaet anses for 98% som godartet, og der er ingen rimelige grunde til bekymring.
  • Hvis der er et abonnement - "kolloid", "blod" eller "follikulære epitelceller", kan dette indikere, at knudepunkterne er 95% godartede.
  • Og hvis der er formuleringer, der bruger ordet "carcinoma", kan dette indikere, at neoplasma har en ondartet karakter med en sandsynlighed i intervallet fra 70 til 100%.

Hvis biopsitesten giver et negativt resultat, kan dette indikere fraværet af en onkologisk proces, men ikke generelt, at der ikke er nogen endokrinologisk patologi.

Patientanmeldelser

En biopsiundersøgelse af skjoldbruskkirtlen er en forholdsvis almindelig procedure, så du let kan finde anmeldelser fra dem, der kender dette fra første hånd..

Injektionsstedet blev forseglet med gips og bedt om ikke at vådt et par timer, selvom aftenbruser var tilladt. Efter proceduren var der noget ubehag ved drejning af hovedet i nakken, men efter et par dage gik det forbi. Jeg havde ikke blå mærker og hævelse på punkteringsstedet. Resultatet viste, at jeg har en godartet tumor, men den kan ikke behandles med medicin. Og før eller senere skal operationen udføres ”.

Da jeg gik til en anden klinik for en operation, blev jeg genindført en biopsi igen, og denne gang så det helt anderledes ud. Derudover blev maligne celler påvist. På mine spørgsmål, hvordan skete det, at alt for 2 år siden alt var angiveligt i orden, og det er, hvad lægen sagde, at de første test blev udført uagtsomt. Så min konklusion er, vær ikke bange for proceduren, men hvor du skal gøre det, indsamle omhyggeligt information ”.

En skjoldbruskkirtelbiopsi ordineres ikke til alle patienter, der har nodulær struma. For dette skal der være klare beviser. De, som den er tildelt, kan være meget bange for nålepiercing eller det fremtidige resultat og derfor vælge liv i uvidenhed. Og alligevel, hvis proceduren anbefales af den behandlende læge, bør du ikke nægte den. En rettidig biopsi er nøglen til en korrekt diagnose og rettidig effektiv behandling.

Svar på de mest typiske spørgsmål fra patienter om metoden til punkteringsbiopsi i skjoldbruskkirtlen:

Skader en biopsi i skjoldbruskkirtlen? ”

De fornemmelser, der opleves af patienter med en biopsi i skjoldbruskkirtlen, svarer til dem med en injektion i balderødet, med den eneste forskel, at en injektion foretages i nakken under en biopsi, hvilket skræmmer patienten meget mere. Imidlertid kaldes en biopsi af skjoldbruskkirtlen fin nål af en grund - nåle med en diameter på 23-25G bruges til punktering af skjoldbruskkirtlen, dvs. tyndere end normalt brugt til intramuskulære injektioner, derfor bør du ikke forvente nogen særlig smerte, og du vil ikke huske noget specielt ved den dag, hvor du fik punktering i skjoldbruskkirtlen. Det skal ikke skade i gode hænder.

"Vil nålen gå et andet sted i stedet for en knude?"

En ultralydsenhed bruges til at sikre nøjagtig føring af nålen på samlingen. Endokrinologkirurgen ser nøjagtigt, hvor nålen er rettet, når den udfører en skjoldbruskkirtlen, hvilket helt eliminerer muligheden for at komme ind i andre organer.

"Vil en skjoldbruskkirtelbiopsi føre til, at en tumor spreder sig ud over knudepunkterne?"

Nej, det vil ikke ske. Talrige undersøgelser af knudepunkter fjernet under operation efter en fin nålebiopsi af knudepunkterne viser, at tumoren fra knuden ikke spreder sig efter biopsien.

"De siger:" Rør ikke - der vil ikke være problemer. " Vil knuden vokse hurtigere efter en biopsi? ”

Nej, det bliver det ikke. Fin nålbiopsi forårsager ikke ændringer i væksten af ​​knudepunkter. Hvis knuden havde en tendens til at vokse inden biopsien, fortsætter den efter denne undersøgelse. Hvis noden ikke voksede, vokser den ikke kun, fordi der er udført en skjoldbruskkirtelbiopsi.

"Hvordan forbereder jeg sig på skjoldbruskkirtlen?"

I princippet kræves ingen biopsi. Det eneste, jeg gerne vil anbefale til patienter, er, at du ikke behøver at sulte før denne undersøgelse. En skjoldbruskkirtelbiopsi er ikke en blodprøve, hvis man nægter mad den dag, den udføres, ændrer det ikke resultater, men det kan tilføje ekstra svimmelhed og en følelse af svaghed før en punktering...

"Hvor ofte skal en biopsi gentages?"

Fin nålbiopsi er en metode til diagnosticering af skjoldbruskkirtelsygdom, ikke en metode til at observere en patient. Hvis der opnås en informativ respons under den indledende undersøgelse, behøver biopsien ikke at blive gentaget. Gentagen biopsi er kun mulig i tilfælde, hvor den første undersøgelse afslørede en godartet natur af knuden, men derudover er der en konstant vækst af knuden eller forekomsten af ​​"mistænkelige" symptomer (hæshed, hoste, nedsat indtagelse og vejrtrækning).

”Jeg får tilbudt en skjoldbruskkirtelbiopsi uden ultralydscanning. Enig?"

Under ingen omstændigheder! En "blind" biopsi (det vil sige en biopsi udført ved berøring under kontrol af fingrene) er allerede blevet historie. En biopsi med ultralydvejledning og en biopsi uden ultralyd er helt forskellige forskningsmetoder. Nøjagtigheden af ​​en fin nålbiopsi med ultralydvejledning er mange gange større end pålideligheden af ​​en "blind" biopsi.

”Biopsisvaret er ikke informativt. Ombygning? "

Jo da! Både du og din læge skal modtage værdifulde oplysninger fra en finnålbiopsi. Hvis kildematerialet ikke er tilstrækkeligt til at stille en nøjagtig diagnose af informationen, skal biopsien gentages. En ikke-informativ undersøgelse kan normalt ikke betragtes som en konsekvens af lave kvalifikationer eller fejlen hos specialister, der udførte en biopsi, men i de fleste klinikker er en anden undersøgelse gratis og ud af sving - bare for at bevare dit omdømme og sikre din bekvemmelighed.

”Efter den anden biopsi er svaret også uinformativt. Hvad skal man gøre?"

Denne situation kræver en mere omhyggelig vurdering. Der er knudepunkter, hvorfra det ikke er muligt at få informativt materiale, selv med gentagen forskning. Hvis du fuldt ud har tillid til klinikken, hvor undersøgelsen blev udført, skal du gentage biopsien igen. Oplevelsen af ​​vores medicinske center vidner overbevisende om, at knuder med gentagen ikke-informativ konklusion af en biopsi ofte viser sig at være godartede i sidste ende. Derfor er det forkert at insistere på obligatorisk fjernelse af skjoldbruskkirtlen med gentagen uinformativ fængsel.

”Jeg fik et svar, der diagnosticerer follikulært adenom. De siger, at dette er en godartet formation. Er et sådant svar pålideligt? ”

Nej, denne konklusion indikerer normalt en utilstrækkelig kvalifikation af cytologen, der udførte lægemiddelforskningen i diagnosticering af skjoldbruskkirtel tumorer. Follikulære adenomer (godartede tumorer) fra follikulære carcinomer (maligne tumorer) i henhold til finnålens biopsi kan ikke skelnes. Alt hvad en cytolog har ret til at skrive er en konklusion som "Follikulær tumor, sandsynligvis et adenom", dvs. cytologen har ret til at udtrykke sin mening om essensen af ​​processen i noden, men denne udtalelse kan aldrig betragtes som tilstrækkelig til at etablere en endelig diagnose. Kun fuldstændig fjernelse af knuden med efterfølgende histologisk undersøgelse kan pålideligt udelukke malignitet i knuderne i follikulærstrukturen. Hvis du modtog et lignende svar efter en biopsi, skal du hente brillerne med cytologiske præparater i denne institution og kontakte et specialiseret endokrinologicenter for en konsultation med en cytolog.

Er der altid behov for en nodoid biopsi i skjoldbruskkirtlen?

I hver persons liv kommer der et øjeblik, hvor de, i tilfælde af tilfælde, tilbydes at foretage en ultralyd af skjoldbruskkirtlen. Ofte afslører ultralydscanninger knudepunkter og sender patienter til en biopsi. Men er fordelene ved tidlig påvisning og biopsi af skjoldbruskkirtelknoller altid opvejer risikoen for patienten? Endokrinolog Alexander Tsiberkin taler om den moderne tilgang til knudebiopsi og problemet med overdiagnostisering af kræft i skjoldbruskkirtlen.

En historie, der sker for ofte

En ung pige konsulterer en læge efter råd fra sin ven. En ven sagde, at alle skulle overvåge for problemer med skjoldbruskkirtlen. Lægen ordinerer en ultralyd af skjoldbruskkirtlen og en blodprøve for hormoner. Når der udføres ultralyd, findes en knude på 11 mm i størrelse. Lægen leder patienten til en node-biopsi. Patienten vender tilbage med konklusionen, hvor "follikulær tumor" er skrevet i dårligt læselig håndskrift. Lægen leder patienten til en konsultation med kirurgen. Efter 3 måneder vender patienten tilbage til lægen uden en skjoldbruskkirtel og med en histologisk konklusion ”follikulært adenom”. En histologisk konklusion ledsages af et ar i nakken, der tager erstatningsterapi med behovet for livslang laboratorieovervågning og besøg hos lægen, stress fra tidligere medicinske indgreb og mange andre bonusser.

Var den unge kvinde gladere af alt dette? Forbedrede påvisningen af ​​skjoldbruskkirtlen knudepunktets kvalitet og varighed af dens levetid? Åben spørgsmål.

Skjoldbruskkirtel ar.

Forekomst af skjoldbruskkirtelknudepunkt

Skjoldbruskkirtlen knuder er almindelige. Mange manualer citerer et interval på 19-68% af den samlede befolkning. Denne spredning bestemmes af forskelle i de studerede grupper: alder, iodindtag, eksponering for stråling.

I Tyskland blev der foretaget en stor undersøgelse, hvor en ultralydsscanning af skjoldbruskkirtlen blev udført i næsten 100.000 mennesker i arbejdsalderen. Tilstedeværelsen af ​​struma eller knudepunkter i skjoldbruskkirtlen blev bemærket hos 33% af mændene og 32% af kvinderne. Knudepunkter større end 1,0 cm blev fundet i 12% af tilfældene. I en række undersøgelser, der var baseret på resultaterne af obduktion (efter-mortem-undersøgelse af indre organer. - Bemærk.red) blandt patienter uden en historie med skjoldbruskkirtel, blev knudepunkter fundet i 37-57% af tilfældene.

Det er således muligt at identificere knoglerne i skjoldbruskkirtlen, når der udføres ultralyd uden indikationer i næsten hvert sekund. Ikke præcis hvad vi forventer af evidensbaseret medicin.

Når skjoldbruskkirtlen knuder er et problem

I de fleste tilfælde påvirker tilstedeværelsen af ​​skjoldbruskkirtler ikke en persons liv, medmindre de aktivt søges og behandles med levothyroxin, paleo-diæter, selen eller andre kosttilskud i henhold til lægens promo-kode med iHerb.

Nogle gange kan knudepunkter forårsage symptomer og påvirke patientens liv. Store knudepunkter i skjoldbruskkirtlen fører til kosmetiske defekter og komprimering af det omgivende væv. Selv knudepunkter kan producere hormoner og forårsage thyrotoksikose. Heldigvis forekommer sådanne situationer i rutinemæssig praksis ikke meget ofte, og på grund af tilstedeværelsen af ​​symptomer, fører de til at søge medicinsk hjælp..

De største bekymringer for skjoldbruskkirtelknudepunkter skyldes den ikke-nul sandsynlighed for en ondartet proces. Det antages, at kræft i skjoldbruskkirtlen forekommer i 4,0-6,5% af tilfældene blandt de identificerede knuder. Risikoen er højere, hvis der er pårørende med kræft i skjoldbruskkirtlen, med påvisning af knuder op til 30 år gamle og i nærvær af en historie med stråling af hoved og hals.

Hvor farlig er kræft i skjoldbruskkirtlen

Kræft er altid dårlig. Det er ofte asymptomatisk. Hvis der opstår symptomer, er alt ofte meget dårligt, og sygdommen har nået et sent stadium. Jo før vi opdager kræft, jo tidligere vi får en chance for at gribe ind, desto mere effektiv bliver vores behandling og patientens længere levetid. Denne logik gælder for enhver onkologisk patologi, og kræft i skjoldbruskkirtlen er ingen undtagelse. Eller ikke? Tilgængeligheden af ​​thyroidea-ultralyd i de sidste par årtier er steget markant. Jo oftere der udføres ultralyd, jo flere noder opdages, jo oftere udføres punkteringer, og desto mere opdages tyroideacancer. I de fleste lande steg detektion af kræft i skjoldbruskkirtlen med 2-3 gange.

Det er rimeligt at forvente et naturligt fald i dødeligheden af ​​sygdommen. Men livet viste sig at være mere kompliceret. Det mest fortællende eksempel kom fra Sydkorea. Over tyve år begyndte kræft i skjoldbruskkirtlen at blive opdaget 15 gange oftere. Dødeligheden har ikke ændret sig. Så lavt som det var.

Påvisning og dødelighed i skjoldbruskkirtlen i Sydkorea.

Hovedårsagen til denne uoverensstemmelse er forbundet med en oprindeligt god prognose for differentieret kræft i skjoldbruskkirtlen: 5-års overlevelse er mere end 98%. For medullær skjoldbruskkirtelkræft er prognosen værre, men dens lave udbredelse hjælper: 2-3% af kræft i skjoldbruskkirtlen. Resultaterne af en observationsundersøgelse fra USA er interessante, hvor de evaluerede taktikken ”watch and wait” hos patienter med papillær kræft i skjoldbruskkirtlen. Over 2 års opfølgning ændrede tumorstørrelsen sig ikke hos 96% af næsten 300 patienter. Spredningen af ​​processen ud over det oprindelige fokus blev slet ikke registreret.

Hvornår skal punktering af skjoldbruskkirtlen knuder

I lang tid var der en fremgangsmåde til at sende alle patienter med skjoldbruskkirtelknoller, der var større end 1,0 cm, til biopsi.De bevæger sig gradvist væk fra denne praksis på grund af den manglende indflydelse på resultatet af sygdommen og et stort antal falsk-positive resultater. Professionelle organisationer KSThR, ETA, ATA udsendte henstillinger om en mere differentieret biopsihenvisningsalgoritme til påvisning af skjoldbruskkirtelknoller.

Hovedpointen med den foreslåede fremgangsmåde er at udskille en gruppe patienter med stor sandsynlighed for kræft i skjoldbruskkirtlen på baggrund af ultralydkarakteristika for knuden. Tegn på en høj risiko for malignitet i knudepunkter inkluderer reduceret ekkogenicitet, tilstedeværelsen af ​​mikrokalkdannelser, ujævne kanter, formen af ​​en lodret oval og involvering af omgivende væv i processen. Det antages, at svampede, isoechoic og hyperechoic noder har en lav pre-test sandsynlighed for en ondartet proces.

De mest berømte stratificeringsskalaer for skjoldbruskkirtler er American Thyroid Association og TI-RADS klassificering. Der er nogle nuancer mellem dem, men omtrent kan følgende grupper af knudepunkter skelnes:

  • høj risiko - hypoechoic knudepunkter med tilstedeværelse af mindst et mistænkeligt tegn på et tegn;
  • moderat risiko - hypoechoic knudepunkter uden mistænkelige tegn;
  • lav risiko - isoechogenic og hyperechoic noder uden mistænkelige tegn;
  • meget lav risiko eller godartede formationer - svampede knudepunkter og ægte cyster.

Beslutningen om behovet for en biopsi træffes på baggrund af risikoen for malignitet og størrelsen på knuden. Størrelsen, hvorpå der træffes en beslutning om biopsi, varierer mellem anbefalingerne. En tendens kan bemærkes: jo nyere anbefalingerne er, jo mere liberal er fremgangsmåden. Så i anbefalingerne fra American College of Radiology i 2017 blev der foreslået en ændring af TI-RADS-klassificeringen. Hver ultralydparameter evalueres i point, og deres beløb bestemmer risikoen. Knudepunkter med høj risiko foreslås punkteret med størrelser over 10 mm, medium over 15 mm, lav over 25 mm.

Bestemmelse af risikoen for malignitet i skjoldbruskkirtlen ved hjælp af ACR TI-RADS-algoritmen.

Eksempler på anvendelse af ACR TI-RADS-algoritmen:

Hvad skal du ellers huske, når du identificerer en skjoldbruskkirtel

Når man identificerer skjoldbruskkirtlenknoller, opstår mange andre spørgsmål ud over indikationerne for selve biopsien. Hvordan tolkes det cytologiske billede af punkteret skjoldbruskkirtel? Er calcitonin nødvendigt? Kan molekylær diagnostik hjælpe? Disse spørgsmål fortjener separate indlæg og er uden for det aktuelle emne..

Her vil jeg understrege, at med mistænkelige biopsieresultater, bør du ikke straks gå videre til radikale indgreb. Husk muligheden for et falskt positivt resultat. Jeg vil give et eksempel. De er meget mere.

Autoimmun thyroiditis (AIT) er almindelig, og patienter med skjoldbruskkirtelknudler er ingen undtagelse. Selv ændringerne i strukturen i skjoldbruskkirtlen under AIT ved ultralyd forveksles undertiden med knudepunkter. En eller anden måde kan en patient med autoimmun thyroiditis blive henvist til en biopsi..

Og her opstår et problem: det er sandsynligt, at inflammatoriske ændringer på baggrund af AIT under cytologisk undersøgelse kan betragtes som en mistanke om differentieret skjoldbruskkirtelkræft. Da det skræmmende ord "kræft" reducerer kritik af, hvad der sker hos en patient med en læge, er der risiko for, at en sådan konstatering vil føre til urimelige radikale indgreb.

I stedet for en konklusion

Når jeg diskuterer med mine kolleger problemet med overdiagnostisering af kræft i skjoldbruskkirtlen, og at det ikke altid er korrekt at punktere alle med knudepunkter større end en centimeter, hører jeg den samme historie. De fortæller mig, hvordan nogen henviste en patient med en 6 eller 8 mm knude til en biopsi og en differentieret kræft i skjoldbruskkirtlen blev opdaget. Patienten gennemgik med succes en radikal indgriben omkring den frygtelige onkologi, og lægen regnede ud, at en anden reddede liv i sin sparegris. Lykkelig slutning.

Desværre viser observationsstudier, at denne tilgang ikke fungerer særlig godt. Rutinemæssig ultralydundersøgelse af skjoldbruskkirtlen uden indikationer, millioner af biopsier og tidlige radikale interventioner påviste ikke nogen effekt på patienternes forventede levealder. For ikke at nævne virkningen på dens kvalitet. Langt flere mennesker dør af kræft i skjoldbruskkirtlen, ikke af den..

Jeg siger ikke, at kræft i skjoldbruskkirtlen er vrøvl, eller at enhver læge skal udskrive en bestemt ARC TI-RADS-algoritme, skære den ud, sætte den under glasset på skrivebordet og bede for den. Selvom det altid er nyttigt at have vartegn foran dine øjne. Dette er ikke befalinger. Klinisk tænkning skal altid fungere. Husk risikoen og konsekvenserne af et falsk-positivt resultat, når du sender en patient til en invasiv diagnose med udsigt til en efterfølgende radikal behandling. I mange tilfælde er uret og vente-taktikken ikke et så dårligt alternativ..

Hvad er teksten i en sætning

Det vigtigste er ikke kun størrelsen på noden, men også muligheden for at bruge TI-RADS.

Artikelforfatter: Alexander Tsiberkin, en endokrinolog, opretholder en blog og en underholdende endokrinologikanal

Hvad er en skjoldbruskkirtelbiopsi?

Hvad der er en skjoldbruskkirtelbiopsi er en diagnostisk metode til forskning, hvor den intravitale prøveudtagning af skjoldbruskkirtelvæv udføres med dens efterfølgende undersøgelse under et mikroskop.

En sådan undersøgelse ordineres for at bekræfte kræft. Hvor det kan gøres, og hvor meget det koster - prøv at finde ud af det.

Typer af biopsi

Tre typer biopsier adskilles afhængigt af det tagne materiale:

Excision. Den type biopsi, der ikke kun udføres med henblik på diagnose, er også en medicinsk procedure, da det indebærer fjernelse af et patologisk fokus fra skjoldbruskkirtlen eller hele organet.

Incision. Metoden er operationel. Under operationen, der udføres gennem et lille snit, tages en vis mængde af skjoldbruskkirtelvæv til yderligere undersøgelser på laboratoriet. Det udføres under anæstesi, operationen tager ca. 1 time.

PUNCH, dvs. gennem en punktering. Punkteringsbiopsi i skjoldbruskkirtlen - en punktering med en medicinsk nål efterfulgt af prøveudtagning af skjoldbruskkirtelvæv. Metoden udføres med minimal indgriben i kroppen, udført uden anæstesi, uden smerter. Der sondres mellem en aspirationsbiopsi, dvs. en tynd nålepunktion (TAB) og en trepanbiopsi, der udføres med en tyk nål. En punkteringsbiopsi kan udføres under kontrol af en ultralyd, røntgen eller endoskop..

I øjeblikket bruges i de fleste tilfælde en aspirationsbiopsi. Med hensyn til diagnostisk effektivitet er det ikke dårligere end operative metoder og punktering med en tyk nål, det har de samme nøjagtige resultater, det er ikke så smertefuldt.

Tynd nålebiopsi. En aspirationsbiopsi forårsager ikke smerter, da den udføres under lokalbedøvelse (Novocain). På mistænkelige steder indsætter knuder, kirurger en nål, tager væv fra knudepunkterne, det resulterende materiale påføres på et specielt glas, hvorefter det sendes til histologisk undersøgelse for at afgive en mening. Efter punkteringen behandles injektionsstedet med et antiseptisk middel, der påføres en steril bandage. En biopsi tager ikke mere end 3 minutter, det skader ikke, det tolereres let af patienter.

Under en histologisk undersøgelse undersøges vævets sammensætning under et mikroskop, kvaliteten af ​​cellerne, muligheden for deres omdannelse til en ondartet tumor bestemmes. Derefter skriver laboratoriet resultaterne til formularen.

Diagnostisk TAB (aspirationsbiopsi med fin nål) kan bruges som en behandlingsprocedure for skjoldbruskkirtelcyster, og den kan udføres gentagne gange. Det udføres meget hurtigt, let tolereres af patienter, efter det kan du sikkert vende hjem og gøre de sædvanlige ting. En skjoldbruskkirtelbiopsi kræver ikke særlig forberedelse, idet man spiser før det ikke er forbudt.

Forskningsresultater

Den vigtigste ting, som en biopsi ordineres til, er en kompetent konklusion. Valgmuligheder for konklusioner (afkodning) af histologisk undersøgelse:

  1. Godartet knude, der kan tale til fordel for autoimmun thyroiditis.
  2. Ondartet knude. En sådan konklusion kan være med medullær, papillær, pladeagtig, metastatisk, anaplastisk og lav kvalitet kræft i skjoldbruskkirtlen
  3. Follikulær neoplasma.
  4. Det materiale, der er opnået ved biopsi, er ikke informativt. I dette tilfælde tildeles en anden analyse..
  5. Uudprøvet eller mistænkt thyroidea-onkologi.

Diagnoseskema

Afhængigt af de opnåede laboratorieresultater (afkodning af testene) kan lægen opstille 5 kategorier af diagnose:

  • 1. kategori - ikke-informativt forskningsresultat. Anbefalinger: genundersøgelse under opsyn af en ultralyd ledsaget af en anden, mere erfaren kirurg.
  • Kategori 2 (godartet dannelse) - kolloid nodule, Hashimotos thyroiditis eller akut thyroiditis. Sådanne knudepunkter komprimerer halsorganerne. Anbefalinger: Personer med godartede knudepunkter 1-2 gange om året bør undersøges, fordi ca. 2% af godartede knudepunkter med histologisk undersøgelse i fremtiden kan være ondartede.
  • Kategori 3 - follikler, der optrådte af en ubestemt grund. Konklusionen, der forårsager de største diagnostiske problemer, fordi follikler kan forekomme med adenom, karcinom og hyperplasi i skjoldbruskkirtelvævet. Anbefalinger: gentagen biopsi, fjernelse af en del af organet i det efterfølgende.
  • Kategori 4 (der er mistanke om dårlig kvalitet af neoplasmaet) - bekræftet follikulær metaplasi eller mistanke om denne sygdom. Patienten sendes til behandling til en onkolog og endokrinolog.
  • Kategori 5 (påvist ondartet neoplasma). Diagnosemuligheder: lymfom eller 6 af ovennævnte typer af thyroideacarcinom.

Dette er hele listen over mulige konklusioner, der kan drages på baggrund af undersøgelsens resultater. De kan afvige lidt fra forskellige specialister, der udfører en cytologisk undersøgelse på laboratoriet. Falske positive eller falske negative resultater findes ikke i mere end 1,8% af tilfældene.

Hvis testresultaterne passer ind i de to første kategorier af sygdommen, er operationen ikke ordineret. I kategori 3 indikeres kirurgi, der udføres en komplet diagnose af alle organer og systemer. Kategorier 4 og 5 er en absolut indikation for operation.

Konsekvenserne af en biopsi i skjoldbruskkirtlen

Efter en biopsi kan blodkar beskadiges, hvilket manifesteres ved mindre blødning eller blod lækage (blødning). Der er en risiko for betændelse på injektionsstedet, men det udvikler sig ekstremt sjældent, det forsvinder inden for få dage. Mange klager over, at det sted, hvor analysen blev taget, fortsætter med at skade i flere dage..

Den mest almindelige konsekvens af en biopsi er patientens reaktion på operation, operationsstuen. Hvis du ikke forbereder dig mentalt, kan patienten af ​​frygt og ophidselse miste bevidstheden efter en punktering i flere dage, kan han stadig have smerter på injektionsstedet. Derfor bedøves små børn og ubalancerede mennesker under en punktering.

Efter anæstesi er sådanne konsekvenser som hovedpine, døsighed og træthed mulige, muskler kan skade.

Mere alvorlige konsekvenser, der opstår i isolerede tilfælde:

  • Langvarig blødning. Det kan observeres i sygdomme forbundet med blodkoagulationsforstyrrelser, hvis en person tager blodfortyndere: Warfarin, Aspirin, etc..
  • Det er yderst sjældent, at en læge gør ondt i nerverne, der innerer det stemmeapparat. I dette tilfælde kan patienten klage over en hæshed eller mangel på stemme, slukningsforstyrrelser og ondt i halsen.
  • Tegn på infektion på punkteringsstedet på huden: rødme, hævelse, smerter vises ved palpation af biopsi-stedet, med alvorlig betændelse pulserer smerten, dette sted er varmere at røre ved end den tilstødende hud, det er smertefuldt at vippe hovedet fremad. Ved svær betændelse ordineres antibiotika..
  • Tegn på skade på den parathyroidea kirtel: ændringer i calciummetabolismen i kroppen. Beskadigelse af et nærliggende organ med en nål er kun muligt, hvis en biopsi ikke udføres under ultralydsvejledning. Forlig dig ikke med en biopsi uden ultralyd!
  • Efter generel anæstesi gør ondt i halsen, underkæben og tænder ondt ved at trykke på luftrøret.

Skal jeg studere igen?

Tynd nålebiopsi i skjoldbruskkirtlen er ikke en kontrolmetode, overvågningen udføres ved hjælp af ultralyd. Derfor udføres en anden undersøgelse for mennesker, der ifølge resultaterne af ultralyd viser tegn på en ondartet tumor, metastaser.

Uønskede ultralydresultater:

  • knudevækst;
  • ændring i deres struktur.

Klinikker til skjoldbruskkirtelbiopsi

Tabel nr. 1 Hvor kan jeg få en skjoldbruskkirtelbiopsi i Moskva, hvor meget.

Klinisk navnAdressentelefonPris
invitroShchelkovo-motorvej 72.8 (499) 117-79-99Priserne varierer meget. Højere omkostninger i klinikker beliggende tæt på centrum gør biopsier billigere i byens periferi. Omkostningerne afhænger af udstyret, typen af ​​biopsi. Anslået pris 2700–4400 rubler.
SM ClinicKlara Zetkin Street, Bygning 33, Bldg. 288 (499) 116-80-04
Bedste klinikker på KrasnoselskayaGade Nizhny Krasnoselskaya, hus 15-178 (499) 116-80-04
lammet5 Pearl Alley7 (495) 770-07-80
OAO "Medicin"Bane 2 Tverskaya-Yamskaya, bygning 107 (499) 70597-147 (495) 775-74-78
Medical Center CapitalLeninsky Prospekt, bygning 90Ring til et enkelt Moskva-nummer
Medline ServiceWarszawa hovedvej, hus 158, bygning 1Ring til et enkelt Moskva-nummer
Citylab (laboratorium)Khoroshevskoe motorvej, hus 90.7 (499) 195-14-82
OdmedKomsomolskaya, bygning 16, bygning 37 (495) 287-41-34
MD-klinikkerDmitrievskogo, bygning 11 (Kosino-Ukhtomsky-distriktet)7 (495) 943-45-017 (495) 943-45-02
Centrum. kile. syg Russian Academy of SciencesLithuanian Boulevard, Bygning 1A7 (495) 427-83-337 (495) 921-34-74 Du kan ringe døgnet rundt
ORISTrommelbane 37 (495) 662-78-00
Asteri-MedLangs Velozavodskaya Street, bygning 127 (495) 255-27-28
Vascular Disease ClinicKozikhinsky Lane B, bygning 22, bygning 17 (495) 650-00-727 (926) 000-20-08
Medical Center "Fælles hospital med klinik"Michurinsky Prospekt, 6, bld. 47 (499) 333-30-00
FamilieKashirskoe motorvej, 568 (499) 116-80-04
Medic City2 Poltavskaya Street8 (499) 116-80-04

Tabel nr. 2 Hvor kan jeg få en biopsi (TAB) i Skt. Petersborg? Hvor meget koster det?.

Klinisk navnAdressentelefonPris
Medicinsk assistance 245 Balkan-pladsen7 (812) 333-32-032700
FamilielægeFaldskærmgade, hus 23, bygning 27 (812) 677-30-157 (812) 677-30-163000
Admiralitet SkibsværfterSadovaya Street, 1267 (812) 409-90-181200
SPGMU dem. I.P. PavlovaStreet L. Tolstoy, hus 6-8, bygning. seksten7 (812) 429-03-331430
dynastietRepishcheva street, 137 (812) 243-18-662700
ramieKirochnaya Street, 13-567 (812) 243-19-603900
På Kolomenskaya1 Kolomenskaya Street7 (812) 243-19-601500
Honning ArtKomendantsky Prospekt - 13 Shavrova Street, bldg. 17 (812) 243-19-60400
General Medical CenterParadnaya gade, hus 3, bygning. 27 (812) 243-19-604200
Peterhof skatPeterhof, Razvodnaya gade7 (812) 420-66-961950
Klinik opkaldt efter Peter den StorePiskarevsky prospekt, hus 477 (812) 303-50-602300
HoldbarhedMalaya Posadskaya Street, 77 (812) 310-54-671550
Leka gårdSestroretsk, Primorskoye shosse, hus 2717 (812) 456-77-772100
OrkleySredny prospekt VO, hus 48-277 (812) 321-08-125000
VejledningsklinikProspect of Science, Building 17, Building 67 (812) 944-31-493500
Northwest Medical Center124 Savushkina Street7 (812) 344-03-441600
Helt russisk centralt forsknings- og designinstitut opkaldt efter A. Nikiforov Russisk ministerium for nødsituationerOptikov, hus 54 og på gaden Academician Lebedev, hus 4-27 (812) 339-39-394000
EpionaVillage New Devyatkino, gade Flotskaya, hus 67 (812) 935-66-861500
PMIC dem. Almazova V.A.2 Akkuratova Street7 (812) 702-37-061500
OdintsovaTuristskaya gade, hus 227 (812) 243-19-603000
Leka gård128 Savushkina Street(812) 336-12-072000

Tabel nr. 3 Hvor kan jeg lave en aspirationsbiopsi (TAB) i skjoldbruskkirtlen i Kharkov, hvor meget.

Klinisk navnAdressentelefonPris
Kharkiv regionalt klinisk onkologisk centerPomerki, hus 70 (Kievsky-distriktet)(057) 311-80-18380 (57) 315-15-91380 (57) 315-11-73Gennemsnitsprisen er 263 UAH, minimumsprisen er 100 UAH, den maksimale når 400 UAH.
Kharkov Regional Medical CenterPoltava shly 152(057) 765-5-765 (096) 691-99-11 (066) 057-68-70
Panacea 21. århundrede28 Kooperativnaya Street(057) 759-59-95 (067) 460-40-30 (050) 302-68-50 (073) 313-06-01
ART Clinic for reproduktiv medicinChervonozavodsky-distriktet, Gagarina-avenue, hus 38 B38 (057) 751-23-2338 (057) 732-75-72
Ok centrumSumskaya Street, bygning 13(057) 761-61-31 (093) 761-61-31 (099) 548-44-85 (097) 318-67-58
evvivaSumskaya Street, bygning 90(057) 700-33-03
CliomedPushkinskaya street, op til 44380 (57) 706-45-20

Tabel nr. 4 Hvor kan jeg lave en aspirationsbiopsi (TAB) i skjoldbruskkirtlen i Novosibirsk, hvor meget.

Klinisk navnAdressentelefonPris
AlbamedZalessky Street, Building 6, Building 12(383) 292-22-35 (383) 212-98-90En biopsi i skjoldbruskkirtlen i klinikker i Novosibirsk koster omkring 1.500-2.500 rubler.
diagnostiker
Novoklinik5 Zalesskogo Street(383) 311-00-52 (383) 292-15-92
Ultralydstudio (udfører kun en anden biopsi)169 Nemirovich-Danchenko Street(383) 363-22-11
SundhedKamenskaya Street 16(383) 223-20-07 (383) 223-78-64

En skjoldbruskkirtelbiopsi udføres for at bestemme typen af ​​skjoldbruskkirtelsygdomme inden operationen samt for at ordinere en passende behandling. Skjoldbruskkirtelbiopsi reducerer antallet af uberettigede operationer, øger forekomsten af ​​kræft i skjoldbruskkirtlen.

Kun ved resultaterne af en biopsi kan man være sikker på at diagnosticere en godartet eller ondartet neoplasma. Med en ondartet tumor kan en biopsi forhindre den store spredning af tumoren, dens metastase.

ARTIKEL ER I RUBRIK - skjoldbruskkirtel, diverse.

nye poster

Copyright © 2015-2020 My Iron. Materialerne på dette websted er intellektuel ejendom af ejeren af ​​Internetsiden. Kopiering af oplysninger fra denne ressource er kun tilladt med et fuldt aktivt link til kilden. Før brug af webstedsmaterialet kræves en konsultation med en læge.