Se fuld version: Hypothyreoidisme og graviditet

Niveauer af TSH og CBT4 svarer til målområdet for første trimester, ændringer i velvære med en dosis eutirox er ikke forbundet.
Niveauet af TSH skal overvåges efter 3-4 uger (derefter reagerer det fuldstændigt på en stigning i dosen af ​​eutirox til 100 μg / dag), derefter efter yderligere 4 uger (dosisjustering af eutirox kan være nødvendigt).

I andet og tredje trimester er det nok at bestemme TSH en gang hver (niveauet af svT4 på dette tidspunkt kan være uinformativt; mål TSH-værdier for disse trimestere -

Anmeldelser af hypotyreoidisme af graviditet

Hej Centipede!
Jeg er 26 år gammel, højde 170, vægt 66. Jeg har 13 uger nu. graviditet.. et eller andet sted i 9-10 uger bestod test for hormoner:

AT til TPO 4,44 (0-20)

T4 Frihed 10,77 (11,5-23)

Lægens endokrinolog ordinerede Eltiroxin startende med en dosis på 12,5 μg og gradvist op til 75 μg. på en dag. Og Iodomarin 200 mg per dag.

Kommenter testresultaterne og den ordinerede behandling..
Jeg tvivler på behovet for at tage et sådant antal hormoner, og endnu mere hele mit liv! Lægen sagde, at hvis du føler symptomer (svedtendens, tårevæthed osv. Generelt, alle manifestationer af hormoner), kan du reducere dosis lidt. Skal jeg være et raserianfald nu hele mit liv?
Jeg læste, at hypothyreoidisme er en tilstand af organisme, og kun "klare ydre" tegn på hypothyreoidisme, som, som jeg forstår det, ikke ses, betragtes som en sygdom.


*
Suzer
" om mig "
en dagbog
Indlæg: 3925
Tilmelding: 12/12/02
Moskva, Lianozovo

*
nybegynder
" om mig "
en dagbog
7 indlæg
Tilmelding: 05/05/07

*
nybegynder
" om mig "
en dagbog
7 indlæg
Tilmelding: 05/05/07

*
Suzer
" om mig "
en dagbog
Indlæg: 3925
Tilmelding: 12/12/02
Moskva, Lianozovo

*
kandidat
" om mig "
en dagbog
Indlæg: 13
Tilmelding: 05/25/07

Denis 01/25/1999

Jeg prøvede at blive gravid i et år (uden resultat). Og så for en måned siden viste det sig, at jeg havde latent hypothyreoidisme. TTG 3,38 (0,27-4,2) (i februar endda 4,0), T4 5,73 (5,1-14,1), T3 0,75 (0,8-2,0). Jeg har også en stigning i højre del af hypofysen og hyperprolaktæmi.
Fortæl mig, tak, TSH kan øges på grund af den øgede andel af hypofysen?
Og er de meget bedre med hormonbehandling mod hypothyreoidisme? Min vægt er allerede ikke så lille Tak på forhånd for svaret

P. S. Analyser foretaget i Tyskland. Jeg læste i dine links og blev forvirret fuldstændigt. Det siger, at ved sygdomme i hypofysen produceres TSH i mindre mængder, og jeg har øget det

Redigeret: Natali69 den 25. maj 2007, 20:07


*
Suzer
" om mig "
en dagbog
Indlæg: 3925
Tilmelding: 12/12/02
Moskva, Lianozovo

*
kandidat
" om mig "
en dagbog
Indlæg: 13
Tilmelding: 05/25/07

Denis 01/25/1999

Doktor, tak for svaret.!
Afslutningsvis står det "den rigtige hypofyse" Har en MR. De introducerede counterstuff. Jeg kan ikke give beskrivelser på russisk. Jeg er bange for at oversætte unøjagtigt. Men den konklusion, jeg gav med sikkerhed.
Prolactin er normalt for mig nu. Jeg tager regelmæssigt Dostinex (Cabergolin).
Jeg fik at vide, at latent hypothyreoidisme, fordi. TTG skal have 2,0 Jeg fandt virkelig, at i Tyskland ændrede de standarderne for TTG.Nu 0.2-2.5. Men nogle laboratorier bruger stadig de gamle standarder.
Læge og en lav dosis af L-thyroxin kan ikke tages for at reducere til 2,0 (pludselig bliver gravid), og jeg blev plaget af evig træthed, svaghed, døsighed og forstoppelse. Jeg får bestemt nok søvn og træthed lige om morgenen. Og jeg spiser rigtigt. Og i de sidste seks måneder bliver jeg lige fuld af luft. Det hele startede for halvandet år siden. Ud af det blå.
Hvilken dosering skal jeg drikke L-thyroxin for at prøve. Jeg har udnævnelse af en endokrinolog den 25. september. Dette er de linjer, som jeg ikke vil krybe hele sommeren igen som en zombie.
En blodprøve for hæmoglobin, sukker, jern osv. i perfekt orden Kun skjoldbruskkirtlen En MTP af hypofysen vil blive gjort igen i slutningen af ​​juni. Jeg vil prøve dem der bedre
Tak igen, doktor, og jeg ser frem til at høre fra dig.

Redigeret: Natali69 den 28. maj 2007, 19:04

Anmeldelser af hypotyreoidisme af graviditet

Igen, undskylder jeg på forhånd, hvis der er sådan noget. Moderatorer, tror jeg, vyturt emne, hvis det)))

Er der nogen, der har haft problemer med skjoldbruskkirtlen, hvordan forberedte vi os på graviditet, hvad tog de, var det vanskeligt at blive gravid.

Askepot
Se profil
Find flere indlæg af Zolushka

Askepot, hvad er dit nøjagtige problem med skjoldbruskkirtlen??
Normalt, hvis en kvinde bliver gravid, er hun under opsyn af en endokrinolog.

Behandlingen er kun begrænset til brug af iodholdige medikamenter.

I henhold til nylige data er den daglige dosis af iod for gravide kvinder 250 mcg. Da de fleste komplekse multivitaminer kun indeholder 150 mikrogram, er det værd at tilføje yderligere 100 mikrogram iodomarin, jodbalance eller en halv folio-tablet.

Hypothyroidisme

Forældres sundhed med mange børn. Forum for store forældre

  • Ubesvarede emner
  • Aktive emner
  • Søg i mobilversion

Forældresundhed ⇒ Hypothyreoidisme

Moderator: Lada

Ønsker post »29. maj 2011, 11:37

The Wantship Post »06. juni 2011, 22:02

Indsendt af angelinka den 6. juni 2011 22:07

Tilskudsrapporten »7. juni 2011 kl. 15.50

Indsendt af angelinka den 7. juni 2011 15:55

Indsendt af leos den 7. juni 2011, 16:43

Tilskudsrapporten »7. juni 2011 17.34

Beskeden om sommerregnen "7. juni 2011, 20:47

Indsendt af Dasha S den 7. juni 2011, 23:14

Indsendt af angelinka den 8. juni 2011, 07:40

Indsendt af leos den 18. juni 2011, 10:21

Jeg kan ikke huske nøjagtigt, men de sidste 3-4 graviditeter var hormonerne bestemt normale. Jeg drak L-thyroxin ved 125. Jeg fik hypothyreoidisme efter 1 fødsel. Jeg kan ikke huske, hvilke klager jeg havde (det ser ud som svaghed, tab af styrke, noget andet + jeg plumpede kraftigt efter fødslen), men jeg blev sendt til en endokrinolog, og hun stillede denne diagnose. Efter nogen tid blev AIT (autoimmun thyroiditis) tilsat. Og nu er sygdommen tilbage, men hormonerne er normale (dette, som jeg forstår det, er en euthyreoidetilstand). Og så drak jeg medicin både i graviditeten og efter fødslen.

Hypothyreoidisme Graviditet

Hun blev gravid uden problemer, også TSH var lidt højere end 8, den eneste, hun ikke kunne holde, graviditeten sluttede med regression. Som en mulighed antydede endokrinologen, at årsagen kun er hypothyreoidisme. Også i den første ber, den 25. uge, fandt hun utilsigtet, at TSH var over normen, var mere end 7, men hun tolererede og fødte godt, drak også L-thyroxin og opgav det efter fødslen. Så vær forsigtig med denne lidelse, sørg for at gå til endokrinolog og gennemgå terapi, så du senere med en rolig sjæl bliver presset og føder en sund baby

Graviditet og hypothyreoidisme

Før man annullerer prævention eller umiddelbart efter dette, er det nødvendigt at evaluere niveauet af TSH. Hvis det er normalt - der er ingen kontraindikationer for graviditetsplanlægning. Efter graviditet uden hormonelle undersøgelser skal du øjeblikkeligt øge dosis thyroxin med ca. 50% (behovet for thyroxin under graviditet er ca. 2,3 mikrogram pr. Kg kropsvægt). Så hvis en kvinde tog 100 mikrogram thyroxin pr. Dag, skal du skifte til 150 mikrogram pr. Dag (erstatt "Eutirox 100 mcg" med "Eutirox 150 mcg").

Hypothyroidisme

# 1 platin

Her senere vil der være en generel info om problemet.

# 2 Platinum

Diagnosen primær hypothyreoidisme under graviditet kan etableres på baggrund af en undersøgelse af TSH og frie T4-niveauer. Symptomer og klager på hypothyreoidisme under graviditet ligner dem ved hypothyreoidisme hos ikke-gravide kvinder. Imidlertid kan de være vanskelige at skelne fra ikke-specifikke symptomer, der er almindelige under normal graviditet, såsom svaghed..

Den potentielle risiko er udiagnosticeret subklinisk hypothyreoidisme, og et antal forskere finder det passende at screene en undersøgelse for hypothyreoidisme hos alle gravide kvinder. Screening er baseret på bestemmelse af niveauet af TSH og antithyroidea antistoffer i den tidlige graviditet. Hvis TSH-niveauet overstiger 4 mIU / L (normalt, ifølge forskellige laboratorier, varierer det fra 0,4 til 4 mIU / L), uanset tilstedeværelsen eller fraværet af antistoffer, er det meget sandsynligt, at patienten har hypothyreoidisme. I denne situation anbefales det at studere niveauet af fri T4 og udføre en ultralyd af skjoldbruskkirtlen. Disse kvinder får vist levothyroxinbehandling (for eksempel i form af Eutirox-lægemidlet) under hele graviditeten og bestemmelsen af ​​parametrene, der kendetegner skjoldbruskkirtelfunktion i hvert trimester.

Med hensyn til gravide kvinder med høje titere af cirkulerende antistoffer mod skjoldbruskkirtlen træffes beslutningen i henhold til resultaterne af bestemmelse af TSH-niveauet. Hvis TSH-niveauet er mindre end 2 mU / L, er behandlingen ikke indikeret, men det tilrådes at dobbeltkontrol af TSH-niveauet i slutningen af ​​2. trimester. For kvinder med høje titere af antistoffer mod skjoldbruskkirtlen og et TSH-niveau på 2-4 mIU / L er det nødvendigt at overveje udnævnelsen af ​​thyroxinbehandling. I dette tilfælde giver vi ikke klare henstillinger - dette, som generelt og alt andet, vil blive besluttet af din endokrinolog.

Gravide kvinder med tidligere diagnosticeret hypothyreoidisme bør modtage ca. 1,9 mikrogram levothyroxin pr. Kg ideel kropsvægt pr. Dag. Patienter, der udvikler hypothyroidisme som et resultat af thyreoidea resektion eller radioaktiv jodbehandling, skal få en lidt større dosis - ca. 2,3 mikrogram levothyroxin pr. Kg kropsvægt. For at kompensere for hypothyreoidisme øges dosis thyroxin under graviditet med ca. 50%. Efter graviditet skal dosis thyroxin reduceres til den indledende, hvorefter det efter 6 - 8 uger er nødvendigt at bestemme niveauet af TSH.

# 3 Platinum

Anbefalingerne er grupperet i overensstemmelse med hovedproblemerne, mens hver sektion i anbefalingens fulde tekst forsynes med kommentarer og links til de centrale værker, som disse henstillinger bygger på. Alle anbefalinger er sorteret efter bevisniveau. Ved oprettelsen af ​​anbefalingerne blev metoden udviklet af De Forenede Staters forebyggende servicegruppe (USPSTF) anvendt. I overensstemmelse med USPSTF-henstillingerne angives beviset med bogstaverne A, B, C, D eller I, afhængigt af dets niveau, samt forholdet mellem fordele og risici:
EN.
USPSTF anbefaler kraftigt (strengt) anvendelse i klinisk praksis. USPSTF finder stærke bevis for, at denne anbefaling vil forbedre vigtige patientresultater og -resultater, mens fordelene ved at bruge denne anbefaling væsentligt opvejer risikoen..
B.
USPSTF anbefaler anvendelse i klinisk praksis. USPSTF finder gode beviser for, at denne anbefaling vil forbedre vigtige patientresultater og -resultater, mens fordelene ved at bruge denne anbefaling opvejer risikoen..
C.
USPSTF fremsætter ingen henstillinger til eller imod rutinemæssig brug. USPSTF finder gode beviser for, at denne henstilling kan forbedre vigtige patientresultater og -resultater, men konkluderer, at balancen mellem fordele og risici ved disse henstillinger ikke er tilstrækkelig til at hæve dem til rutinemæssige og allestedsnærværende..
D.
USPSTF anbefaler (anbefales) ikke at bruges til patienter uden symptomer. USPSTF finder gode beviser for, at denne anbefaling ikke er effektiv, eller at dens fordele opvejer risikoen.
jeg.
USPSTF konkluderer, at der ikke er nok bevis til at anbefale fordele eller ulemper, fordi præstationsdata enten ikke er tilgængelige, de er af dårlig kvalitet eller er i konflikt, og balancen mellem fordele og risici kan ikke bestemmes..

Derudover opdelte USPSTF det generelle bevis for visse henstillinger og bestemmelser i tre kategorier: god, moderat og dårlig:
godt
bevis er baseret på resultaterne af organiserede undersøgelser af høj kvalitet af repræsentative grupper, der har vist den direkte påvirkning af en faktor på helbredet og en langsigtet prognose.
Moderat
bevis er baseret på data, der er tilstrækkelige til at vurdere virkningen af ​​en faktor på helbredet, men det er begrænset af kvaliteten af ​​organisationen af ​​forskningen, antallet af undersøgte eller den indirekte karakter af bevis for sundhedseffekter og en langsigtet prognose.
Bad
bevis tyder på utilstrækkelige data om påvirkningen af ​​en faktor på helbredet eller en langsigtet prognose på grund af et begrænset antal undersøgelser af dette problem, alvorlige designfejl, logiske fejl i beviskæden eller manglende information om virkningen på en langtidsprognose.

Derudover anbefaler USPSTF at karakterisere GRADE-anbefalinger. Det blev udviklet af en international gruppe af eksperter på udviklingskompetence og implementering af henstillinger baseret på principperne for evidensbaseret medicin. I GRADE-systemet er styrken af ​​en anbefaling angivet med numrene “1” (stærk anbefaling, betyder “vi anbefaler”) og “2” (svag anbefaling, betyder “vi tror (rådgive).” Bevisniveauet i dette system er angivet med krydsede cirkler:
ØΟΟΟ
- meget lavt bevismateriale
ØØΟΟ
- lavt bevisniveau
ØØØΟ
- moderat bevisniveau
OOOO
- et højt bevisniveau.

PREGNANCY OG HYPOTHYROIDISM

1.1. Hvis en gravid kvinde diagnosticeres med hypothyreoidisme, skal indikatorer, der karakteriserer funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen (skjoldbruskkirtlen), normaliseres så hurtigt som muligt. Dosen af ​​L-thyroxin (L-T4) skal ændres, så TSH-niveauet normaliseres hurtigt - mindre end 2,5 mU / l i første trimester (eller 3,0 mU / l i andet og tredje), eller at det når normalt for det tilsvarende trimester niveau [1]. Skjoldbruskkirtelfunktion skal evalueres efter 30 til 40 dage (USPSTF-niveau: A; godt bevis; grad 1, ØØØØ).

1.2. Hvis hypotyreoidisme er diagnosticeret før graviditet, anbefales det, at der vælges en dosis L-T4 inden befrugtningen for at opnå et TSH-niveau på mindre end 2,5 mU / L (USPSTF-niveau: B; dårlig evidens; GRADE 2, ØΟΟΟ).

1.3. Dosis af L-T4 skal normalt øges ved 4–8 ugers drægtighed med 30-50% (USPSTF-niveau: A; godt bevis; grad 1, ØØØØ).

1.4. Kvinder med autoimmun thyroiditis [2] i den tidlige graviditet risikerer at udvikle hypothyreoidisme, og de er nødt til at overvåge TSH-niveauer (USPSTF-niveau: A; godt bevis; grad 1, ØØØΟ).

1.5. Subklinisk hypothyreoidisme (TSH-niveau over normalt, frit T4-niveau er normalt) er forbundet med uheldige konsekvenser for både mor og foster (USPSTF-niveau: B; moderat bevis; grad 1, ØØΟΟ). Imidlertid er effektiviteten af ​​substitutionsbehandling til forebyggelse af disse virkninger ikke blevet bevist; men fordi potentiel effektivitet overstiger risikoen, anbefaler ekspertpanelet L-T4-erstatningsterapi i denne situation (USPSTF-niveau: I; dårlig evidens; GRADE 2, ΟΟΟΟ).

1.6. Hypothyreoidisme hos både mor og foster ledsages af alvorlige bivirkninger. I denne forbindelse er det nødvendigt at forhindre moderhypothyreoidisme (for åbenbar hypothyreoidisme, niveauet af USPSTF: A; evidensen er god; grad 1, ØØØΟ; for subklinisk niveau af USPSTF: I; beviserne er dårlige; grad 3, ΟΟΟΟ). I risikogrupper anbefales screening for hypothyreoidisme ved det første prænatal besøg hos lægen (se afsnit 8) (USPSTF-niveau: I; dårlig evidens; grad 2, ΟΟΟΟ).

1.7. Efter fødslen er de fleste kvinder med hypotyreoidisme nødt til at sænke dosis af L-T4 i forhold til den, de tog under graviditet (USPSTF-niveau: A; godt bevis; GRADE 1, ØØØØ).

Hypothyreoidisme under graviditet - hvad der er farligt, og hvordan man behandler det?

Det er ingen hemmelighed for nogen, at en kvindes krop under graviditet oplever en svær hormonel ryster, så tilstanden af ​​det endokrine system er så vigtig for den normale fødsel af en baby og let fødsel. Mangel på skjoldbruskkirtelhormoner eller skjoldbruskkirtelhormoner kaldes hypothyreoidisme, og meget ofte opdages denne patologi allerede under graviditet. Hvor farlig er diagnosen for mor og baby?

Årsager til hypothyreoidisme

Hypothyreoidisme er en af ​​de mest almindelige sygdomme i det endokrine system. Det er især almindeligt hos kvinder. Sygdommen manifesterer sig i form af utilstrækkelig produktion af skjoldbruskkirtelhormoner eller deres lave biologiske aktivitet. Et sådant problem opstår hos børn (så taler de om medfødt hypotyreose) og hos voksne (det kan være både medfødt og erhvervet). Hvad er årsagerne til dens forekomst?

  1. Hypofunktion af skjoldbruskkirtlen. Dette er den vigtigste årsag til medfødt hypothyreoidisme. Kroppen er simpelthen ikke i stand til at producere den rigtige mængde hormoner T3, thyroxin og calcitonin. I tilfælde af erhvervet hypothyreoidisme forekommer hypofunktion på grund af inflammatorisk thyroidea sygdom.
  2. Fravær eller underudvikling af thyreoideavæv (for eksempel med en kompliceret graviditet).
  3. Hvis babyen blev født af en mor, der er diagnosticeret med autoimmun thyroiditis, og under prenatal udvikling, handlede antistoffer mod ham.
  4. Medfødte misdannelser af hormonet T4.
  5. Medfødt hypothalamisk-hypofyse hypotyreoidisme.
  6. Kronisk autoimmun thyroiditis fører til hypothyreoidisme i voksen alder. Den grundlæggende årsag er retning af immunitet mod egne celler, som et resultat af, at skjoldbruskkirtlen væv er beskadiget.
  7. Konsekvenserne af kirurgisk (delvis eller fuldstændig fjernelse af skjoldbruskkirtlen) eller medikament (behandling med radioaktivt jod).
  8. Permanent eller svær jodmangel i kroppen såvel som dens overskydende.
  9. At tage visse medikamenter (lithiumpræparater, thyreostatika).
  10. Hovedskader, hjernerystelse.
  11. Hypofyse-neoplasmer.
  12. Slag- og hjernehematomer.

Hvilken læge skal jeg kontakte for hypothyreoidisme under graviditet?

Endokrinologen er sammen med gynækologen involveret i behandlingen og diagnosen af ​​sygdommen under graviditeten. Den første omhandler hormonel korrektion, og den anden overvåger graviditetsforløbet.

Graviditetsplanlægning for hypothyreoidisme

Sygdommen påvises hos ikke mere end 2% af gravide kvinder. Faktum er, at med hypothyreoidisme ofte observeres infertilitet, dvs. en kvinde kan i princippet ikke undfanges en baby. Graviditetsplanlægning for en kvinde med denne diagnose skal udføres efter konsultation og behandling med en endokrinolog.

Hypothyreoidisme under graviditet - hvad enhver ung kvinde har brug for at vide

Hypothyreoidisme under graviditet er ikke et sjældent og meget farligt fænomen. Dette er en endokrin sygdom forårsaget af et vedvarende fald i niveauerne af thyroideahormon. Mange forskellige faktorer kan udløse sygdomsmekanismen..

Skjoldbruskkirtelsygdomme hos kvinder er 10-15 gange mere almindelige end hos mænd. Det vigtigste sociale problem ved sygdommen er krænkelse af kvinders reproduktive funktion, selv med en asymptomatisk forløb af sygdommen. Hypothyreoidisme påvises hos hver tredje kvinde med infertilitet.

Det skal bemærkes, at undertiden graviditet i sig selv kan provokere udviklingen af ​​skjoldbruskkirtelsygdomme, oftere sker dette i områder, der er endemiske for jod.

Årsager

Alle grunde kan betinget opdeles i 2 kategorier - primær og sekundær.

Primær hypothyreoidisme. I dette tilfælde er årsagen til sygdommen i skjoldbruskkirtlen..

  • medfødte misdannelser i skjoldbruskkirtlen;
  • inflammatorisk proces, inklusive autoimmun thyroiditis. I begyndelsen er autoimmun thyroiditis asymptomatisk, derefter vises symptomer på hypothyreoidisme;
  • krænkelse af kirtelens struktur efter udsættelse for radioaktivt jod;
  • neoplasmer;
  • postoperative konsekvenser - sygdommen udvikler sig på grund af et fald i organstørrelse.

Sekundær hypothyreoidisme. Det er en komplikation af sygdomme i et andet organ, mens skjoldbruskkirtlen i sig selv er helt sund. Årsagerne til sekundær hypothyreoidisme er hypofysesygdomme, der producerer utilstrækkeligt skjoldbruskkirtelstimulerende hormon (TSH), eller skjoldbruskkirtelstimulerende hormonfrigørende hormon, gennem hvilket hypothalamus regulerer TSH-produktionen.

  • tumorer;
  • cirkulationsforstyrrelse;
  • kirurgisk skade eller fjernelse af en del af hypofysen;
  • medfødte misdannelser i hypofysen;
  • langtidsbehandling med glukokortikoider (store doser dopamin).

Klassifikation

I henhold til sværhedsgrad skelnes 3 former for hypothyreoidisme:

  1. Subklinisk. Det er kendetegnet ved fraværet af tegn og symptomer på sygdommen. Blodet kan have normale niveauer af thyroideahormon, men altid forhøjede TSH-niveauer. Subklinisk form for hypothyreoidisme påvirker ikke mere end 20% af kvinderne.
  2. KLASSISK ELLER MANIFEST. Ledsaget altid af dårligt helbred. Niveauet af hormoner i blodet sænkes, men TSH øges.
  3. TUNG. Det er kendetegnet ved et langvarigt forløb af sygdommen i fravær af tilstrækkelig behandling. Som regel er resultatet koma.

Klinik

Hypothyreoidisme under graviditet er årsagen til nedsat stofskifte. Da receptorer for skjoldbruskkirtelhormoner er placeret næsten i hele kroppen, er der en forstyrrelse i funktionen af ​​mange organer og systemer. Alvorligheden afhænger af niveauet af hormonmangel. Det er af denne grund, at sygdommen er vanskelig at mistænke på et tidligt tidspunkt, og det er meget vigtigt for fosteret at få den rigtige mængde af skjoldbruskkirtelhormoner i de første 12 uger af graviditeten, under dannelsen af ​​indre organer.

11/25/2008, 10:29
Organer og systemerSymptomer
Hud og slimhinderUndertiden blekhed med gulsot, hævelse og hævelse i ansigtet. Tør, kold og sved hud. Hårtab på hovedet og langs kanterne på øjenbrynene.
ÅndedrætsorganerneAnfald af åndenød under søvn, ophobning af ekssudat i pleuralhulen er muligt.
Det kardiovaskulære systemEt fald i hjerterytme på mindre end 60 slag pr. Minut, øget eller ofte reduceret tryk, hjertet reduceres sjældent og tragt, lydene er kedelige. På grund af dette kan en kvinde klage over svaghed og åndenød.
MavetarmkanalenDårlig appetit, svækket madsmag, nedsat galdekanalfunktion, nedsat udstrømning af galden, galdesten.
UdskillelsesorganerStagnerende væske i kroppen, en krænkelse af tilbagevenden af ​​biologiske stoffer fra urin tilbage i blodet.
Knogler og ledLedbetændelse, knogledestruktion.
BloddannelseAnæmi, nedsat blodkoagulation.
ØNH-organerHøretab, hæshed, symptomer på åndenød gennem næsen.
NervesystemSøvnforstyrrelse, hukommelsestab, depression.
AndetPå grund af en stillesiddende livsstil og reduceret stofskifte går kvinder i vægt, de har en sænket kropstemperatur, tør, kold ved berøringshuden.

Håndtering af en gravid kvinde med hypotyreoidisme

Hvis en gravid kvinde har en skjoldbruskkirtelsygdom, tildeles hun en separat graviditetshåndteringsplan:

  1. Spørgsmålet om opretholdelse af graviditet behandles.
  2. En kvinde observeres af en fødselslæge sammen med en endokrinolog.
  3. Der er ordineret genetisk rådgivning, der tages ofte fostervand til analyse for at udelukke medfødte misdannelser i fosteret.
  1. Selv milde og asymptomatiske former for hypothyreoidisme er ordineret.
  2. Alle kvinder i første trimester af graviditeten anbefales at tage iodpræparater..
  3. Under graviditet undersøges hormonniveauerne flere gange..
  4. Kvinder går på barselhospitalet på forhånd for at løse spørgsmålet om metoden til fødsel, som ofte er forudgående. Efter fødslen skal babyen gennemgå genetisk rådgivning.

Hvad kan konsekvenserne for barnet have??

Skjoldbruskkirtelhormoner har den vigtigste virkning på dannelsen og modningen af ​​hjernen hos det nyfødte. Ingen andre hormoner har lignende virkning..

De negative konsekvenser af hypothyreoidisme under graviditet for fosteret:

  • høj risiko for spontan abort;
  • dødfødsel;
  • medfødte misdannelser i hjertet;
  • høretab;
  • skelen;
  • medfødte misdannelser i indre organer.
  • medfødt hypothyreoidisme, der udvikler sig hos børn født af mødre med ubehandlet hypothyreoidisme. Dette er den mest alvorlige konsekvens for fosteret, er den vigtigste årsag til udviklingen af ​​kretinisme. Kretinisme er en sygdom forårsaget af hypothyreoidisme. Det manifesterer sig som en forsinkelse i mental og fysisk udvikling, forsinket tænder, dårlig lukning af fontaneller, ansigtet tager karakteristiske tykke og ødematiske træk, kropsdele er ikke proportional, barnets reproduktive system lider

Efter diagnosen er fastlagt ordineres barnet livslang administration af medikamenter, der erstatter skjoldbruskkirtelhormoner. Jo hurtigere behandling af et barn påbegyndes, jo større er chancerne for normal udvikling af hans mentale evner. Derefter overvåges behandlingen hvert kvartal af året - barnet måler højden, vægten, den samlede udvikling og niveauet af hormoner.

OVERGANGSHYPOTYYROIDISIS. En midlertidig sygdom hos nyfødte børn, der passerer uafhængigt og uden spor. Det er mere almindeligt i regioner med jodmangel hos for tidligt fødte babyer, hvis moderen tog medicin, der presser den hormonelle aktivitet i skjoldbruskkirtlen. I dette tilfælde får barnet ordineret behandling som ved hypothyreoidisme, hvis diagnosen ikke gentages efter gentagen analyse, annulleres alle lægemidler.

Diagnosticering

Da det er vanskeligt at mistænke for en sygdom i begyndelsen af ​​dens udvikling, låser lægen kvindens historie: forbi skjoldbruskkirtelforstyrrelser, aborter, infertilitet, medfødt hypotyreose hos et tidligere født barn.

For at bekræfte diagnosen er det nok at donere blod til hormoner - identificering af et forhøjet TSH-niveau er tilstrækkeligt, da forhøjet TSH er det mest følsomme tegn på hypothyreoidisme, selv med dets subkliniske forløb.

Behandling

Alle kvinder har brug for øjeblikkelig behandling, selv med en asymptomatisk forløb af sygdommen..

Substitutionsterapi udføres med en syntetisk analog af thyroxinhormonet Levothyroxine. På grund af det faktum, at kvindekroppens behov for dette hormon under graviditet stiger, beregnes dosis af medikamentet i henhold til resultaterne af analyserne under hensyntagen til kvindens kropsvægt. Under graviditet har en kvinde brug for at opretholde et TSH-niveau på 2 mU / l, T4 er normal, men bedre ved sin øvre grænse.

Normalt for en kvinde i position øges dosis af medikamentet med halvdelen. Derefter gives der hver 8-12 uger af graviditeten hormonprøver i henhold til de resultater, som lægen regulerer dosis af lægemidlet. Efter 20 ugers graviditet øges dosis med yderligere 20-50 mcg. Lægemidlet tages om morgenen (med toksikose med svær opkast, kan Levothyroxine flyttes til frokosttimer). Lægemidlet har ikke en negativ effekt på fosteret, det er ikke i stand til at forårsage en overdosis. Derudover skal en kvinde tage iodpræparater (for eksempel - Iodomarin).

Hvis sygdommen er fuldt kompenseret, er graviditetsplanlægning ikke kontraindiceret for en kvinde.

Drugs af jod. Det mest almindelige lægemiddel til at genopfylde jodmangel i kroppen er Iodomarin, det fås i tabletter med jodindhold på 100 og 200 mg. Lægemidlet kan bruges til forebyggende formål såvel som til behandling.

Iodomarin normaliserer produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner og giver iodering af forstadierne til skjoldbruskkirtelhormoner. I henhold til feedbackmekanismen hæmmer det syntesen af ​​TSH, forhindrer vækst af skjoldbruskkirtlen.

ANVENDELSER FOR BRUG:

  • Iodomarin til forebyggelse bør tages i en periode med intensiv vækst, dvs. børn, unge, gravide og ammende kvinder.
  • Graviditetsplanlægning.
  • Efter fjernelse af skjoldbruskkirtlen samt et behandlingsforløb med hormoner.
  • Iodomarin er inkluderet i behandlingsregimet for diffus giftig struma, som er en konsekvens af jodmangel.
  • Risikoen for indtagelse af radioaktivt jod.
  • Derudover er lægemidlet ordineret til syfilis, grå stær, grumling af hornhinden og glaslegemet med svampeinfektioner i øjnene som slimløsende middel.

ANVENDELSESMÅDE. Iodomarin gives 1/2 tabletter (50 mg) til nyfødte og børn op til 12 år gamle, 1-2 tabletter (100-200 mg) gives til unge. Gravide og ammende kvinder Iodomarin ordineres 200 mg pr. Dag..

Hvad købere siger?

Vi gennemgik forældreforumanmeldelserne. Alle kvinder efterlader positiv feedback og hævder, at deres velvære efter at have taget stoffet blev bedre, de følte en bølge af styrke og energi. Vi fandt anmeldelser, hvor forældrene sagde, at resultaterne af en ultralydsscanning efter at have taget stoffet afslørede ændringer i fosteret i en positiv retning. Der er ingen negative anmeldelser på moderforummet.

Vi opfordrer alle kvinder til at forhindre jodmangel med Iodomarin under graviditet og amning, kvinder med hypothyreoidisme skal straks begynde behandlingen.

Tilføj en kommentar Annuller svar

nye poster

Copyright © 2015-2020 My Iron. Materialerne på dette websted er intellektuel ejendom af ejeren af ​​Internetsiden. Kopiering af oplysninger fra denne ressource er kun tilladt med et fuldt aktivt link til kilden. Før brug af webstedsmaterialet kræves en konsultation med en læge.

Hormonpræparater BERLIN-CHEMIE L -THYROXINE - gennemgang

Hvordan kan man slippe af med hårtab, konstant træthed, tabe sig og mere? 15 års applikationserfaring. Graviditet tvillinger med hypothyreoidisme.

Efter den første graviditet, cirka en måned efter fødslen, havde jeg en stærk svaghed, sløvhed, jeg har altid ønsket at sove. Appetit faldt. Der var apati, jeg ville absolut ikke have noget, kun for at sove dag og nat! Jeg var som en zombie. Hår begyndte at falde meget ud.

Træthed, svaghed tilskrives jeg min fødselstilstand og det faktum, at babyen tager en masse energi.

Men som det viste sig, er årsagen til alt dette hypothyreoidisme..

Hypothyroidisme er en sygdom forårsaget af utilstrækkelige thyreoideahormoner i kroppen..

Jeg begyndte at tage L-thyroxin 100.

Fabrikant

Pris

I apotekerne i vores by koster en pakke på 100 tabletter omkring 150 rubler.

Der er også en pakke på 50 tabletter, men en sådan pakke koster næsten lige så meget som den første, og det er mindre rentabelt at købe den.

Udgivelsesformular

Tabletter med 25 stykker i en blister. Små tabletter.

Farmakologisk gruppe: thyroideahormonpræparat.
Indikationer til brug:
- hypothyreoidisme;
- euthyroid goiter;
- som en erstatningsterapi og til forebyggelse af gentageforekomst efter resektion af skjoldbruskkirtlen;
- kræft i skjoldbruskkirtlen (efter kirurgisk behandling);
- diffus giftig struma: efter at have nået euthyreoidetilstanden med thyreostatika (i form af kombination eller monoterapi);
- som et diagnostisk værktøj under testen af ​​skjoldbruskkirtlen.

Jeg tog L-thyroxin hver dag, som det er beskrevet i instruktionerne, om morgenen på tom mave, drikke med lidt vand, mindst 30 minutter før jeg spiste.

Efter cirka en måned med at tage stoffet, vendte min fysiske tilstand helt tilbage til det normale..

Hypothyreoidisme helbredes ikke. Kroppens normale tilstand ved at tage de manglende hormoner. Derfor er L-thyroxin blevet min ledsager i mange år..

Brug af L-thyroxin under graviditet

Under min anden graviditet med tvillinger fortsatte jeg med at tage L-thyroxin, og dosis blev justeret af lægen. For at gøre dette var det nødvendigt med jævne mellemrum at tage test for skjoldbruskkirtelhormoner. Endokrinologen fulgte med på testene, spurgte om sit helbred og justerede doseringen om nødvendigt. I mit tilfælde blev dosis justeret to gange - først øget til 125 og derefter til 150.

Jeg tog også L-thyroxin under amning.

Brug af dette lægemiddel påvirker ikke fosteret negativt..

Snarere tværtimod. Med ukompenseret hypothyreoidisme er det vanskeligt at blive gravid og få en sund baby. Det sker, at en kvinde uden succes behandles for infertilitet, uden at vide, at hun har hypothyreoidisme og årsagen til hendes barnløshed.

Jeg har taget L-Thyroxine i 15 år nu. Og tilsyneladende vil jeg, indtil moderne medicin har fundet en måde at kurere hypothyreoidisme, tage resten af ​​mit liv.

Jeg prøvede også den russiske analog af dette stof. Men jeg kunne godt lide den importerede en mere.

Mange er bange for at tage L-thyroxin som ordineret af en læge og tænker på, at de er ved at komme sig efter hormoner. I dette tilfælde er denne udtalelse forkert.!

Der er hormoner, der har tendens til at øge kropsvægten. L-thyroxin gælder ikke for sådan. Tværtimod, L-thyroxin, der forbedrer den vigtigste stofskifte, hjælper med at reducere kropsvægten. Kun i nogle tilfælde af dens indtagelse kan appetitten øges, og hvis du ikke kontrollerer dig selv, selv med en accelereret stofskifte, kan du få ekstra pund.

Derfor er det meget vigtigt at tage L-thyroxin (som alle andre hormonelle medikamenter) kun som anvist og under tilsyn af en læge!